Χωρίς καρδιολόγο έχει μείνει από χθες, το νησί του Ιονίου, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο μοναδικός καρδιολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου «Άγιος Διονύσιος», Πέτρος Στραβοπόδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στραβοπόδης παραιτήθηκε από τη θέση του Επιμελητή Α΄ Καρδιολογίας του νοσοκομείου, καθώς διεκδικεί τη θέση διευθυντή.

Την παραίτηση υπέβαλλε πριν από ένα μήνα. Χθες, έγινε επισήμως δεκτή, αφού αφήνεται αυτό το χρονικό περιθώριο για τυχόν ανάκληση της υποβληθείσας παραίτησης και από χθες ο ανωτέρω γιατρός διεγράφη από τη «δύναμη ιατρών Ε.Σ.Υ.» και παράλληλα το νοσοκομείο έχει μείνει χωρίς καρδιολόγο.

Οι κάτοικοι αλλά και επισκέπτες του νησιού σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού, θα πρέπει να απευθυνθούν σε ιδιωτικό ιατρείο καταβάλλοντας βέβαια και το συνοδευτικό της επίσκεψης ποσό. Αν αδυνατούν να πληρώσουν την επίσκεψη ή το περιστατικό λάβει χώρα εκτός των ωρών λειτουργίας του ιδιωτικού ιατρείου, τότε μάλλον θα πρέπει να κάνουν… τάμα στον πολιούχο του νησιού, το όνομα του οποίου φέρει και το Γενικό Νοσοκομείο.

Δείτε και το σχετικό έγγραφο: