Άγχος και κατάθλιψη «χτύπησαν» τους κατοίκους της Αμοργού εξαιτίας της κρίσης

Τι προέκυψε από την έρευνα που έκαναν εθελοντές γιατροί της «Ανοιχτής Αγκαλιάς»


ΥΓΕΙΑ
0:24
30/06/2016
Άγχος και κατάθλιψη «χτύπησαν» τους κατοίκους της Αμοργού εξαιτίας της κρίσης
3
loading

Έντονα φαινόμενα άγχους, διαταραχών και κατάθλιψης λόγω της κρίσης και υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας εντόπισε στους κατοίκους της Αμοργού η Ομάδα Εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», που επισκέφθηκε το νησί από 13 έως 17 Ιουνίου.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι ενήλικες σε γενικές γραμμές παραμελούν την υγεία τους σε αντίθεση με τα παιδιά, ενώ υπήρξε ανάγκη ενημέρωσης του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης σε όλα τα επίπεδα.

Η 7η Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής ολοκληρώθηκε με συνολικά 1.062 ιατρικές πράξεις σε παιδιά και ενήλικες κατοίκους της Αμοργού. Όλα τα παιδιά βρέθηκαν εμβολιασμένα και φροντισμένα από τους γονείς τους και η γενική κατάσταση της υγείας τους ήταν σε καλά επίπεδα.

Η ομάδα των ψυχολόγων πραγματοποίησε συνεδρίες με παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι γονείς και εκπαιδευτικοί εν γένει παρακολουθούν την εξέλιξη των παιδιών.

Αναλυτικά, πραγματοποιήθηκαν 577 παιδιατρικές πράξεις: Οδοντιατρικές, Οφθαλμολογικές, Καρδιολογικές, Ορθοπεδικές, Ακτινολογικές, Δερματολογικές και Εμβολιασμοί, καθώς και 485 ιατρικές πράξεις σε ενήλικες: Καρδιολογικές, Οφθαλμολογικές, Ορθοπεδικές, Παθολογικές, Σπιρομετρήσεις, Ακτινολογικές, Γυναικολογικές, Δερματολογικές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Δεν υπαρχει κρίση ο αλεξης έσκισε τα μνημόνια

  Εαν βέβαια είχατε αφήσει το Σαμάρα να τελειώσει την θητεία του ισως να μην χρειαζόταν να τα σχιςει ο αλεξης ο καταληψιας

 2. avatar Mr Ba

  Ρε δε μας παρατατε, αν έχουν και εκεί τέτοια θέματα τότε τι να πούμε και μεις

  1. avatar Φούσκας

   Αυτό ξαναπέστο. Δεν κοιτάνε τους πολίτες της Αθήνας που ζουν μέσα στη βρωμιά και τη δυστυχία. Σε λίγο θα κάνουν και έρευνα για τους Μυκονιάτες πως τους επηρεάζει η κρίση!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει