Η Delphine πάσχει από ελονοσία, που της προκαλεί υψηλό πυρετό και εμετούς. Η μητέρα της την μετέφερε στο τοπικό κέντρο υγείας, όπου νοσηλεύτηκε και της χορηγήθηκε άμεσα η αναγκαία θεραπευτική αγωγή. Όταν η κατάσταση της υγείας της σταθεροποιήθηκε, δόθηκαν στη μητέρα της τα απαραίτητα φάρμακα για να ολοκληρώσει την θεραπεία της Delphine στο σπίτι, καθώς και μια ειδική κουνουπιέρα, εμποτισμένη με εντομοαπωθητικό, που ο υγειονομικός της έδειξε πώς να χρησιμοποιεί, για να αποφύγει ενδεχόμενες νέες μολύνσεις.

Δυστυχώς κάθε 30 δευτερόλεπτα, ένα παιδί χάνει τη ζωή του από ελονοσία, καθώς δεν κοιμάται κάτω από τις ειδικές κουνουπιέρες και δεν έχει πρόσβαση σε ειδική θεραπεία μέσα σε 24 ώρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων της ασθένειας.

Η Delphine είναι ένα από τα εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Μέσα από το πρόγραμμα συστηματικών υποστηρικτών «Νονός της UNICEF», η UNICEF φροντίζει για την υγεία και ανάπτυξη πολλών παιδιών όπως η Delphine, σε μια ολόκληρη περιοχή ή σε μια χώρα, στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της υγιεινής.

Χάρη στην ειδική κουνουπιέρα και την άμεση θεραπεία η Delphine είναι πλέον υγιής. Φωτογραφία UNICEFΜόλις 0,67 ευρώ την ημέρα, δηλαδή 20 ευρώ το μήνα, εξασφαλίζουν τη ζωή, την ασφάλεια και το χαμόγελο σε εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.