Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Απολαύστε ένα ξεχωριστό barbeque με την παρέα σας

Δημιουργήστε ξεχωριστά καλοκαιρινά γεύματα επιλέγοντας την κατάλληλη ψησταριά


ΕΛΛΑΔΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ LEROY MERLIN
11:49
22/05/2017
Απολαύστε ένα ξεχωριστό barbeque με την παρέα σας
2
loading

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και όλοι αναζητούμε λίγες στιγμές στον κήπο ή στη βεράντα του σπιτιού μας.

Καθισμένοι αναπαυτικά στον προσωπικό μας παράδεισο, που έχουμε δημιουργήσει, τοποθετώντας καλλωπιστικά φυτά και άλλα διακοσμητικά στοιχεία, δεν θα μπορούσε να λείπει η γευστική απόλαυση. Η ψησταριά είναι ένα από τα βασικότερα αξεσουάρ, όπου μπορούμε να ψήσουμε ό,τι πιο εκλεκτό θα συνοδεύσει τον ελεύθερό μας καλοκαιρινό χρόνο.

Οι βασικές κατηγορίες ψησταριάς - barbeque είναι τρεις: φορητή κάρβουνου, φορητή γκαζιού και χτιστή κάρβουνου.

Ψησταριές με κάρβουνο

Είναι η καλύτερη λύση για όσους επιμένουν παραδοσιακά. Τις βρίσκουμε διαθέσιμες σε μεγάλη ποικιλία και μεγέθη και ταιριάζουν στους περισσότερους χώρους. Ενδέχεται παρόλ’ αυτά να μην είναι ιδιαίτερα βολικές σε διαμερίσματα, για πρακτικούς λόγους αλλά και γιατί η μυρωδιά από τα κάρβουνα, μπορεί να ενοχλήσει τους γείτονές μας.

Όσοι τις έχουν χρησιμοποιούν όμως υποστηρίζουν ότι το φαγητό που ψήνεται στα κάρβουνα είναι συνήθως πιο γευστικό.

psistaria

Είναι η πιο οικονομική λύση για όσους θέλουν να αποκτήσουν μία ψησταριά χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα.

Ψησταριές με γκάζι

Ίσως η καλύτερη λύση για αρχάριους που δεν έχουν εμπειρία να ανάβουν κάρβουνα. Οι ψησταριές με γκάζι αποτελούν την τελευταία τάση της παγκόσμιας αγοράς και οι περισσότεροι τις προτιμούν καθώς δεν βγάζουν κάπνα ή μυρωδιά κατά το ψήσιμο.

Λειτουργούν με φιάλη υγραερίου και είναι απόλυτα ασφαλείς στη χρήση. Συνήθως διαθέτουν ποικιλία βοηθητικού εξοπλισμού, όπως πλάκες ψησίματος, ράφια και εργαλεία, οπότε δεν χρειάζεται να τα αγοράζετε ξεχωριστά.

psistariaaerio

Οι ψησταριές υγραερίου περιλαμβάνουν κατανεμητή θερμότητας, μία μεταλλική πλάκα, η οποία διαχέει ομοιόμορφα τη θερμοκρασία στη σχάρα καθώς και καπάκι για ψήσιμο φούρνου με την κυκλοφορία του ζεστού αέρα στο εσωτερικό της.

Χτιστές ψησταριές

Στα Leroy Merlin μπορείτε να βρείτε όποιον από τους δύο παραπάνω τύπους επιθυμείτε. Παράλληλα μπορείτε να βρείτε και μία σειρά από χτιστές ψησταριές και να ζητήσετε συμβουλές και οδηγίες από τους ειδικούς για τη σωστή τους τοποθέτηση ή να ζητήσετε να αναλάβουν την τοποθέτηση εκείνοι με ένα μικρό κόστος.

Το καλύτερο σημείο για να τοποθετήσετε μία χτιστή ψησταριά, είναι ένα μέρος προστατευμένο από τον αέρα, μακριά από φυτά ή υλικά που θα μπορούσαν να πάρουν φωτιά.

Κατά το ψήσιμο δεν διαφέρει σε τίποτα από μία ψησταριά κάρβουνου, καθώς οι ιδιότητες λειτουργίας και η γεύση του φαγητού είναι ακριβώς οι ίδιες.

psistariaxtisti

Αξεσουάρ ψησίματος και καθαριότητας

Επειδή όμως η ψησταριά πρέπει να συνοδεύεται και από τον κατάλληλο εξοπλισμό, εάν αναζητάτε τα κατάλληλα εργαλεία, θα τα εντοπίσετε στα Leroy Merlin. Ειδικά συρμάτινα βουρτσάκια για να καθαρίσετε τα υπολείμματα στη σχάρα, λαβίδες για να μετακινείτε το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, καθώς και ο,τιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο ακόμα και στον πιο απαιτητικό ψήστη.

Επίσης, εντοπίστε τα απαραίτητα αναλώσιμα, όπως κάρβουνο ή μπρικέτα, φιάλες υγραερίου και καθαριστικά τα οποία θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη μετά το ψήσιμο.

karvouna

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar James b.

    Καλά που δεν είπες να το φας και ωμό" ε ρε πείνα που χει πέσει" .

  2. avatar Carman

    Βάλε ΕΣΥ το κρέας και αστά τα υπόλοιπα σε μας. Ακόμη και πάνω στο χώμα στο ψήνουμε και χωρίς ψησταριές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει