Σε ξενώνες θα φιλοξενηθούν ανήλικοι αλλοδαποί, από 12 μέχρι 17 ετών, που δεν έχουν κάποιον συνοδό και είχαν έρθει παράνομα στη χώρα μας, ύστερα από απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η φιλοξενία των 39 ανηλίκων γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Υγείας και τη Μ.Κ.Ο. «Ιατρική Παρέμβαση».

Ειδικότερα, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι Αφγανοί είχαν εντοπιστεί μαζί με άλλους ομοεθνείς τους από Λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά στην περιοχή Καψαλίου Κυθήρων και παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία επιστροφής στη χώρα τους.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής ξεκίνησε σήμερα διαδικασία μεταφοράς των ασυνόδευτων ανήλικων, στους ακόλουθους χώρους φιλοξενίας: 32 στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Κόνιτσας Βόλου, 5 στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτών Ανηλίκων Μακρυνίτσας Βόλου, 2 στο Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο Αγριάς Βόλου – Παιδόπολη Αγίας Σοφίας.

Σημειώνεται ότι οι ανήλικοι θα φιλοξενηθούν στους προαναφερόμενους χώρους μέχρι να καταστεί εφικτή η επιστροφή τους στη χώρα προέλευσής τους.