Οι σπουδαστικοί σύλλογοι των ΤΕΙ Πάτρας, Πύργου και Μεσολογγίου ενώνουν ξανά τις φωνές και τις δυνάμεις τους, μετά την κινητοποίηση του προηγούμενου Σαββάτου και το άνοιγμα των διοδίων της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, πραγματοποιώντας σήμερα νέα συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 6 μ.μ. και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρονται στα όσα συνέβησαν στην κινητοποίηση του Σαββάτου και καλούν όλους τους σπουδαστικούς και φοιτητικούς Συλλόγους, τα σωματεία, τις λαϊκές συνελεύσεις και κάθε αγωνιζόμενο πληττόμενο κομμάτι της κοινωνίας να πάρει μέρος στην κινητοποίησή τους.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν:
«Η κινητοποίηση προφανώς ήταν ενοχλητική για την επιχείρηση που καρπώνεται τα έσοδα της χρήσης της γέφυρας και σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής απέκλεισαν τις εισόδους από και προς τα διόδια. Κατευθύνοντας τους οδηγούς στις αποβάθρες των φεριμπότ.

Οι σπουδαστές όλων των συλλόγων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση καταγγέλλουν τη στάση της αστυνομίας η οποία είχε εξ’ αρχής σκοπό τον εκφοβισμό των σπουδαστών(απειλή έλευσης εισαγγελέα και αυτοφώρου σε σπουδαστές και οδηγούς που μετέφεραν τους σπουδαστές από Μεσολόγγι και Πύργο).

Επιπλέον, επιδόθηκαν με μεγάλη χάρη στο να προπαγανδίσουν στο κοινό ότι οι σπουδαστές ήταν υπεύθυνοι για τον αποκλεισμό της γέφυρας και της ταλαιπωρίας τους, παρουσιάζοντας τους ως τραμπούκους (οι οποίοι θα κατάστρεφαν τα οχήματα των οδηγών εάν περνούσαν από τη γέφυρα).

Καμία τέτοια ενέργεια δεν κατάφερε να πτοήσει τον αγωνιστικό χαρακτήρα της κινητοποίησης των σπουδαστών, οι οποίοι συγκάλεσαν συντονιστικό και αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα και των κινητοποιήσεων τους. Την ίδια ώρα που η κοινωνία βράζει στο κατώφλι των μνημονίων και της βάρβαρης επίθεσης από πλευράς Κυβέρνησης – Ε.Ε – Δ.Ν.Τ, οι σπουδαστές δηλώνουν ξεκάθαρα πως κανένας νόμος, καμία τροπολογία δε θα αποφασίσει για το μέλλον των σπουδών και της εργασίας τους.

Το Σχέδιο Αθηνά και η πολιτική που γεννά αυτοσχέδια μαγκάλια, τρομοκρατία, απολύσεις και διαμορφώνει εφιαλτικές συνθήκες διαβίωσης για εμάς και τις οικογένειες μας θα ανατραπεί! Καλούμε όλους τους σπουδαστικούς και φοιτητικούς Συλλόγους, τα σωματεία, τις λαϊκές συνελεύσεις και κάθε αγωνιζόμενο πληττόμενο κομμάτι της κοινωνίας την Πέμπτη 11/4 σε Πορεία στις 18:00 από την Πλατεία Γεωργίου. Θα ακολουθήσει συντονιστικό».

Πηγή: patrastimes.gr