Την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της επιτροπής για τις μετατάξεις

Υπάρχει πολιτική βούληση για την εξεύρεση άμεσης λύσης


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
15:08
27/03/2015
Την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της επιτροπής για τις μετατάξεις
1
loading

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσος Κουράκης, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης -που ήρθαν από τη Βόρεια Ελλάδα στο υπουργείο- αλλά και με εκπροσώπους της ΔΟΕ αναφορικά με τις μετατάξεις από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια που έγιναν το 2013.

Η συνάντηση, ήταν ιδιαίτερα γόνιμη και παραγωγική καθώς οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν τους προβληματισμούς τους και να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα και τις αδικίες που έχουν δημιουργηθεί από τις εν λόγω μετατάξεις, ενώ ενημερώθηκαν για τις προθέσεις και τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης και η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου, Ειρήνη Κυριακίδη, διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για την εξεύρεση άμεσης λύσης ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν ότι την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι συνεδριάσεις της συσταθείσας επιτροπής - η οποία αποτελείται από εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και του υπουργείου- προκειμένου να προταθούν λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κ.Κουράκης, υπογράμμισε πως η ηγεσία του υπουργείου χρειάζεται χρόνο προκειμένου να αντιμετωπίσει σταδιακά όλα τα προβλήματα που παρέλαβε από τις προηγούμενες ηγεσίες , οι οποίες τα έκρυψαν κάτω από το χαλί. Όπως εξήγησε η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου, Ειρήνη Κυριακίδη, «πρέπει να ελεγχθούν όλες οι αρχικές αιτήσεις των μετατάξεων, οι οποίες ξεπέρασαν τις 5.700 και που δεν έγιναν με διαφανείς διαδικασίες. Θα πρέπει, δηλαδή, να επιστέψουμε δύο χρόνια πίσω και να ελέγξουμε μία πρωτοφανή διαδικασία, η οποία δεν ελέγχθηκε ποτέ».

«Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, όμως υπάρχει η πολιτική βούληση να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα και να εξευρεθούν λύσεις. Άλλωστε, όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar vana41

    Οι βάσεις για άρση των αδικιών έχουν τεθεί! Ο αγώνας συνεχίζεται.Η πολιτική βούληση υπάρχει! Συνεχίζουμε!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει