Στην πρόσληψη 812 νέων αναπληρωτών προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα προσλήφθηκαν 558 Δάσκαλοι και 254 Νηπιαγωγοί τόσο μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων όσο και μέσω του ΕΣΠΑ. Μετά τις χθεσινές προσλήψεις ο συνολικός αριθμός προσλήψεων δασκάλων έφθασε τις 2.113 και των νηπιαγωγών τις 1.196.

Το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει ακόμα πιστώσεις τόσο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων όσο και από το ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα από τις Δημόσιες Επενδύσεις έχουν απομείνει 1.437 πιστώσεις ενώ σε περίπου 5400 ανέρχονται οι πιστώσεις του ΕΣΠΑ.

Το Υπουργείο έχει στη διάθεσή του 5800 πιστώσεις για νέες προσλήψεις μέχρι και τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου, δεδομένου ότι 1000 πιστώσεις θα διατηρηθούν για την κάλυψη των κενών που θα εμφανιστούν από τον Οκτώβριο και έπειτα.

Οι προσλαμβανόμενοι εκπαιδευτικοί δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. είτε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ή από το ΠΔΕ οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 έως και την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Σημειώνεται ότι ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Προσλήψεις και στην Ειδική Αγωγή

Σε προσλήψεις προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας και στην Ειδική Αγωγή. Συγκεκριμένα έγιναν 232 προσλήψεις που κατανέμονται ανά ειδικότητα ως εξής:

Επισημαίνεται ότι οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Σημειώνεται ότι ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ονόματα Δασκάλων και Νηπιαγωγών ΠΔΕ

Ονόματα Νηπιαγωγών και Δασκάλων ΕΣΠΑ

Ονόματα Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής