Συνολικά 3.331 θέσεις προσφέρονται στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία για το νέο σχολικό έτος. Πιο αναλυτικά στα Γυμνάσια οι θέσεις ανέρχονται σε 1.381, στα Λύκεια 1.324, στα Δημοτικά 533 θέσεις και στα Νηπιαγωγεία 93 θέσεις.

Ο ανταγωνισμός, όπως έχει γράψει το news​beast​.gr είναι μεγάλος, καθώς ήδη οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 13.000 και πολλοί είναι οι μαθητές που καταφεύγουν σε ιδιαίτερα μαθήματα, καθώς και σε φροντιστήρια για να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις εισαγωγής στα Γυμνάσια και Λύκεια.

Μέχρι και τις 16 Μαΐου οι γονείς θα πρέπει να παραλάβουν το δελτίο συμμετοχής του/της μαθητή/τριας από την επιτροπή εξετάσεων του Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου ή Λυκείου. Κατά την επίσκεψή τους στο σχολείο, οι γονείς και οι κηδεμόνες πρέπει να φέρουν μαζί τους:

– Την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

– Βεβαίωση ταυτοπροσωπίας του μαθητή/τριας από Δήμο ή Κ.Ε.Π. ή διαβατήριο.

– Μία φωτογραφία ταυτότητας ή διαβατηρίου (έγχρωμη ή ασπρόμαυρη) του/της μαθητή/τριας.

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις σε όλα τα Πρότυπα Πειραματικά Λύκεια. Οι μαθητές εξετάζονται στην κατανόηση κειμένων ελληνικής γλώσσας καθώς και στα μαθηματικά.

Όσον αφορά τα Γυμνάσια οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 στις 10 π.μ.. Οι μαθητές εξετάζονται στην κατανόηση κειμένων ελληνικής γλώσσας, στα μαθηματικά και στη φυσική.

Τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία έχουν τη δική τους «Τράπεζα» που περιλαμβάνει ενδεικτικά θέματα. Η Τράπεζα είναι προσβάσιμη σε όλους και μπορούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να επισκεφτούν τον δικτυακό τόπο για να έχουν μια ιδέα για τα θέματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δίνονται και ενδεικτικές απαντήσεις. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν το πλήθος των θεμάτων ανά μάθημα.

Μάθημα

Αριθμός θεμάτων

 Ελληνική Γλώσσα Λυκείου

56

Ελληνική Γλώσσα Γυμνασίου

21

Μαθηματικά λυκείου

86

Μαθηματικά Γυμνασίου

201

Φυσική

0

Σύνολο

364