Οι Πανελλαδικές πλησιάζουν και εσείς έχετε ήδη ξεκινήσει ή ξεκινάτε τώρα, το «μάζεμα» της ύλης και την τελευταία επανάληψή σας. «Μαζεύετε την ύλη» σημαίνει, ότι θα πρέπει να επαναφέρετε στη μνήμη σας ότι έχετε ακούσει στη διάρκεια της μαθητικής σας ζωής, αλλά και στην προετοιμασία σας που αφορά κάθε συγκεκριμένο μάθημα. Επίσης πρέπει να κλείσετε τα κενά, τις απορίες και οτιδήποτε άλλο σας δημιουργεί το αίσθημα της ανασφάλειας.

Το πρώτο πράγμα που κάνετε είναι ένα χρονοδιάγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας. Ο σωστός προγραμματισμός είναι το «κλειδί» για την σωστή τελική επανάληψη. Όλα τα μαθήματα δεν απαιτούν τον ίδιο χρόνο, απαιτούν όμως τη μέγιστη προσοχή και υπευθυνότητα.

Αν νομίζετε ότι κάποιο μάθημα δεν το ξέρετε καλά συνολικά, πρέπει να το μάθετε διαβάζοντας το αποκλειστικά και συνεχόμενα, για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται. Αφού βεβαιωθείτε ότι όλα τα μαθήματα τα έχετε φέρει στο ίδιο επίπεδο από άποψη κατανόησης και γνώσης, ξεκινήστε την τελική επανάληψη, που θα τελειώσει δυο-τρεις μέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων.

Το διάβασμα σας για όλα τα μαθήματα θα είναι ολοκληρωτικό, προσέχοντας ιδιαίτερα τα μαθήματα βαρύτητας.(Βιολογία κατεύθυνσης/Χημεία κατεύθυνσης για τις σχολές του 3ου πεδίου και Μαθηματικά κατεύθυνσης/Φυσική κατεύθυνσης για τις σχόλες του 2ου και 4ου πεδίου). Όσοι από εσάς θέλετε οικονομικές σχολές(5ο πεδίο) τα μαθήματα βαρύτητας είναι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας/Μαθηματικά Γενικής Παιδείας.

Προσέξτε τη σειρά των μαθημάτων όπως τα διαβάζετε έτσι ώστε να μην δημιουργούνται μεγάλα «κενά» μεταξύ της επανάληψης και της εξέτασης. Για παράδειγμα, μην ξεκινάτε την επανάληψη με Φυσική Κατεύθυνσης , την οποία θα γράψετε τελευταία, γιατί δημιουργείται κενό 40 ημερών. Η Βιολογία κατεύθυνσης και όσοι από εσάς έχετε Βιολογία Γενικής Παιδείας είναι μαθήματα αποστήθισης και απαιτούν την ίδια προσοχή και μέγιστη σημασία στη λεπτομέρεια.

Να θυμάστε ότι πάνω από όλα σε αυτές τις εξετάσεις είστε εσείς. Εσείς που θα πρέπει να βρεθείτε στην καλύτερη κατάσταση και από άποψη σωματικής υγείας και διανοητικής και ψυχικής ευεξίας αλλά και γνωστικής πληρότητας. Στηριχτείτε στις γνώσεις σας με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό. Μόνο έτσι ο καθένας σας θα πλησιάσει το δικό του άριστα, δηλαδή θα πετύχετε στις εξετάσεις ανεξάρτητα από την τελική σας επίδοση.

– Το newsbeast.gr σε συνεργασία με το «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε.», στο Ίλιον, θα είναι και φέτος κοντά σας με τις όλες τις απαραίτητες οδηγίες, ώστε να φθάσετε στις μέρες των εξετάσεων έχοντας κάνει πλήρη επανάληψη, απομακρύνοντας/εκτονώνοντας έτσι το άγχος των τελευταίων ημερών.