Να ανοίξουν άμεσα τα Πανεπιστήμια ζητά η ΔΡΑΣΗ, ενώ σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι «το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση πρέπει να επιβάλουν τη νομιμότητα».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η συνέχιση για δέκατη εβδομάδα της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΜΠ και στο ΕΚΠΑ, ενώ αυτή έχει ήδη κριθεί από τα δικαστήρια παράνομη, είναι απαράδεκτη. Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση πρέπει να επιβάλουν τη νομιμότητα.

Κανένα αίτημα, ακόμα και δίκαιο, δεν δικαιολογεί το κλείσιμο των Πανεπιστημίων. Καμία κοινωνική ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να εκβιάζει άλλες κοινωνικές ομάδες, στο πλαίσιο των διεκδικήσεών της. Κι όμως, το υπουργείο προσέφυγε στα δικαστήρια μετά από εννέα ολόκληρες εβδομάδες ομηρίας των φοιτητών και των οικογενειών τους!

Η Δράση καλεί το υπουργείο Παιδείας, τους Πρυτάνεις, τους καθηγητές αλλά και τους απεργούς, να ενεργήσουν ώστε τα Πανεπιστήμια να ανοίξουν άμεσα. Παράλληλα, τονίζει ότι στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να επιτραπεί επιτέλους η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας. Ο ανταγωνισμός μόνο βελτίωση θα φέρει στην ποιότητα των σπουδών, των διδασκόντων και της Παιδείας γενικότερα.

Οι νέοι δεν χρειάζονται πλασματικές υποσχέσεις για πανελλαδικό wi-fi αλλά πραγματική δράση για να μην χάσουν χωρίς λόγο ένα εξάμηνο από τη ζωή τους. Χρειάζονται ποιοτική παιδεία και θέσεις εργασίας, που θα τους επιτρέψουν να διαμορφώσουν το μέλλον τους».