Ανοίγουν από τη Δευτέρα οι γραμματείες των πανεπιστημίων για τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, καθώς η Ομοσπονδία των Διοικητικών Υπαλλήλων πρότεινε στα μέλη της να λειτουργήσουν τα ιδρύματα με διευρυμένο προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία.

Πάντως, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων αποφάσισαν να συνεχίσουν για έβδομη συνεχή εβδομάδα την απεργιακή τους κινητοποίηση ζητώντας την άρση του μέτρου της διαθεσιμότητας από το οποίο πλήττονται 1.349 συνάδελφοί τους.

«Το Διοικητικό μας Συμβούλιο, στη σημερινή του συνεδρίαση, εξέτασε ενδελεχώς την κοινωνική διάσταση που απορρέει από τη απεργία μας και, με δεδομένο ότι το υπουργείο Παιδείας αποδεδειγμένα δεν συμβάλλει στην επίλυση της κατάστασης και προχωρά με γοργά βήματα σε στυγνό εκβιασμό του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας, αποφάσισε να εισηγηθεί στη σημερινή Γενική Συνέλευση, να προχωρήσει στη διεύρυνση του προσωπικού ασφαλείας, από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, σε ό,τι αφορά τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών του ιδίου Ακαδημαϊκού έτους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι προειδοποιούν, πάντως, ότι θα επανεξετάσουν την απόφασή τους, την προσεχή Τετάρτη, σε περίπτωση που υπάρξουν «διώξεις με αργία, εισαγγελικές παρεμβάσεις, απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, επέμβαση της αστυνομίας, προπαγανδιστικές δηλώσεις ή διαρροές υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία απογραφής των διοικητικών υπαλλήλων έξι πανεπιστημίων, που πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όσοι υπάλληλοι δεν απογραφούν θα τεθούν αυτομάτως σε αργία.