«Κανένας άλλος εκπαιδευτικός δεν θα τεθεί σε διαθεσιμότητα» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Γκιουλέκας υποστήριξε ότι «Από αυτούς τους 2.122 εκπαιδευτικούς πάνω από το 55% που ασχολούνταν με τα ιατρικά και παραιατρικά επαγγέλματα πρόκειται να πάνε στο υπουργείο Υγείας» και πρόσθεσε ότι κάποιοι θα επαναχρησιμοποιηθούν για να μπορέσουν τα παιδιά να συνεχίσουν να πάρουν το απολυτήριό τους. «Η συντριπτική πλειοψηφία θα πάει σε άλλες θέσεις. Παλεύουμε να μην υπάρχει ούτε ένας που θα δει την πόρτα της εξόδου», ανέφερε ακόμη.

Μίλησε και για τις αλλαγές στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση λέγοντας ότι το Τεχνικό Λύκειο αποκτά μια δική του αυτοτέλεια με τρία συν ένα χρόνο μαθητείας. «Τα παιδιά όταν βγαίνουν στην αγορά εργασίας, δεν πρέπει να είναι άτομα που δεν μπορούν να βρουν θέση εργασίας», σημείωσε.

Και τόνισε ότι κάποιοι έβλεπαν τα ΙΕΚ ως κατώτερο χώρο της εκπαίδευσης. «Με μετακινήσεις μονίμων εκπαιδευτικών εκεί θέλουμε να αναβαθμίσουμε τα ΙΕΚ», είπε.

Ανέφερε ότι μετά τις 25 Αυγούστου θα βγουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών. Και είπε ότι για πρώτη φορά ότι και οι τριτοετείς θα μπορούν να ζητήσουν μετεγγραφή στα ΑΕΙ.

Για το Γενικό Λύκειο πάντως δεν ξεκαθάρισε την επιστροφή στις δέσμες. Αρκέστηκε μόνο να πει ότι με τις αλλαγές, θα προετοιμάζονται πολύ καλύτερα τα παιδιά για περισσότερες πιθανότητες εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.