Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

Το μήνυμα του Κώστα Γαβρόγλου


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
17:01
13/02/2019
Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας
1
loading

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη συνένωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, από την οποία θα προκύψει το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας.

H διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12:00.

Στο μήνυμά του, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφέρει:

«Τίθεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο “Συνέργεια Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας”. Για το εν λόγω εγχείρημα της αναδιάρθρωσης των ως άνω Ιδρυμάτων συγκροτήθηκε από το Υπουργείο Επιτροπή, στην οποία μετείχαν ακαδημαϊκοί εγνωσμένου κύρους και εκπρόσωποι των διοικήσεων των ιδρυμάτων. Ύστερα από συστηματικές συνεδριάσεις και διεξοδικές συζητήσεις καταρτίσθηκε και παραδόθηκε στο Υπουργείο ομόφωνο πόρισμα, το οποίο και αποτέλεσε τη βάση για τη σύνταξη του νομοσχεδίου.

Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, και δεδομένου ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων βρίσκεται ακόμη σε διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς, σας καλούμε να συμμετέχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12:00΄».

Σημειώνεται ότι την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και Τμήματα σε 6 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Δράμα, Κατερίνη) είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα τέλη του περασμένου έτους, στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη Θεσσαλονίκη. Κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και τοπικοί φορείς, είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους απέναντι στο σχέδιο αυτό, καταγγέλλοντας τη διάλυση του μοναδικού διεθνούς πανεπιστημίου στη χώρα μας.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Αναθεωρ

    βουλη ΕΡΓΟΧΕ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει