Τον καιρό στη χώρα μας μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου «με μία μόνο ματιά» παρουσιάζει με μια ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου. Όπως διευκρινίζει, σε κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα «υπολογίστε έως και 1-2 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία».

«Στις ορεινότερες περιοχές (π.χ. 500-1.000 μέτρα υψόμετρο) 4 με 8 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αντίστοιχα. Στα παραθαλάσσια αλλά και τα νησιά υπολογίστε 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία», σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΑΤΙΑ -ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ 3 ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Monday, August 28, 2023

Ο καιρός την Τρίτη – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, στα νότια έως 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 38 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη 30-08-2023

Στα δυτικά και τα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους έως και τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Ο καιρός την Πέμτπη 31-08-2023

Στα δυτικά νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα αυξηθούν με πιθανότητα για τοπικές βροχες ή όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές, γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα κεντρικά και νότια εως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Παρασκευή 1-09-2023

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, ενώ στα βορειοανατολικά θα είναι βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση από τα δυτικά.