Η επικίνδυνη μετάγγιση του υγραερίου από το βυτιοφόρο που νωρίτερα τυλίχθηκε στις φλόγες στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, ολοκληρώθηκε, δίνοντας έτσι τέλος σε ώρες ταλαιπωρίας για εκατοντάδες οδηγούς που εγκλωβίστηκαν ακόμα και για 9 ώρες στο σημείο.

Ο δρόμος στην Κακιά Σκάλα έκλεισε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι για λόγους ασφαλείας καθώς υπήρχε κίνδυνος έκρηξης από το βυτιοφόρο που είχε πιάσει φωτιά. Η κυκλοφορία διεκόπη και στην παλαιά Εθνική Οδό από τα διόδια της Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων από οχήματα ακινητοποιημένα για τουλάχιστον οκτώ ώρες.

Αφού η μετάγγιση του υγραερίου ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ, αρχικά άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα στη νέα Εθνική, ενώ στη συνέχεια στην κυκλοφορία δόθηκε και το ρεύμα προς Κόρινθο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Βαθρακογιάννης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το βυτιοφόρο φορτώνεται σε πλατφόρμα για να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο στον Ισθμό της Κορίνθου, συνοδεία πυροσβεστικών οχημάτων και οχημάτων της αστυνομίας. Σταδιακά δίνεται στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Κόρινθο. Το συγκεκριμένο περιστατικό αφορούσε κατάσβεση πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο που μετέφερε 7,2 τόνους υγραέριο και συγκεκριμένα μείγμα κίνησης για οχήματα. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται σε λίγη ώρα, χωρίς να έχει προκύψει κάτι δυσάρεστο και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια όλων».

Ο κ. Βαθρακογιάννης είπε ότι ήταν μια διαδικασία που απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς ενώ συμπλήρωσε ότι « σημασία έχει ότι όλα πήγαν καλά, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να προκύψει κάποια δυσάρεστη έκπληξη. Σίγουρα ταλαιπωρήθηκαν οι συμπολίτες μας, αλλά επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας. Μπορεί να ταλαιπωρηθούν λίγο, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που έχει σημασία».