Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη φωτιά στην Αιγιαλεία έστειλε αναγνώστης του Newsbeast και φαίνεται το μέγεθος της πύρινης λαίλαπας, που έχει θέσει σε επιφυλακή την Πυροσβεστική, καθώς έχουν απειληθεί και σπίτια.

Στα πλάνα διακρίνονται οι πυκνοί μαύροι καπνοί που έχουν καλύψει την περιοχή, ενώ το βίντεο το τράβηξε αναγνώστης που ταξίδευε την εθνική οδό.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Μήνυμα από το 112

Εκκενώσεις πραγματοποιούνται στην Αιγιαλεία, ύστερα από τη μεγάλη φωτιά που είναι σε εξέλιξη, με το 112 να στέλνει σχετικό προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους, καθώς η Πυροσβεστική συνεχίζει να δίνει μάχη με τις φλόγες.

Συγκεκριμένα, το 112 αναφέρει τα εξής:

«Ενεργοποίηση 112

Αν βρίσκεστε στον οικισμό #Κάστρο, εκκενώστε προς #Καθολικό

🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

‼️ Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Η εικόνα από το μέτωπο

Το ακριβές σημείο φωτιάς , σύμφωνα με το Συντονιστικό της Περιφέρειας είναι η Αγία Ειρήνη προς Ζαχλωρίτικα Αιγιαλείας. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που ήδη επιχειρούν στο σημείο να δίνουν μάχη για να την περιορίσουν.

Μαύροι και πυκνοί είναι οι καπνοί από την φωτιά που έχει ξεσπάσει από νωρίτερα στην Αιγιάλεια, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποκαρδιωτική και φαίνεται το μέγεθος της φωτιάς που κρίνεται μεγάλο και επικίνδυνο.

Μάλιστα, διεκόπη, λόγω της φωτιάς στην περιοχή Δερβενάκι της Αιγιάλειας, η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του 162,5ου χιλιομέτρου, στην γέφυρα «Τσαγρή».

Φωτογραφίες από την φωτιά: