Στιγμές μεγάλης αγωνίας βίωσαν οι κάτοικοι του Νέου Κουβαρά Αττικής και των γύρω περιοχών λόγω του πύρινου μετώπου που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (17/07). Η αντιδήμαρχος Γυφάδας Πρασίνου και Αδέσποτων Ζώων, και παρουσιάστρια, Μαίρη Μηλιάρεση, μίλησε στην κάμερα του Open και αναφέρθηκε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έγιναν στο Λαγονήσι και τις γύρω περιοχές ώστε να σωθούν από τη φωτιά όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα.

Η Μαίρη Μηλιαρέση, γυρνούσε στην περιοχή με ένα αυτοκίνητο τύπου βαν και έψαχνε για ζώα που χρειάζονται βοήθεια.

«Υπάρχουν σπίτια που έχουν καεί που είχαμε κλήση ότι μάλλον υπήρχαν ζώα μέσα. Έχουμε ήδη παραβιάσει δύο κήπους και έχουμε λύσει από τις αλυσίδες σκυλιά που ήταν δεμένα. Επειδή έχουμε μαζί μας και τους φιλόζωους της περιοχής που ξέρουν τα σκυλιά είμαστε μέχρι στιγμής εντάξεις. Τώρα φεύγουμε και έχουμε ραντεβού για να δούμε τι σκυλιά έχουν ανάγκη για μεταφορά» ανέφερε αρχικά η Μαίρη Μηλιαρέση.

«Έχουμε χάσει κάποια που ήταν μαζεμένα σε ένα τύπου καταφύγιο. Δεν πρόλαβαν να μας ενημερώσουν! Είναι λυπηρό και κάνουμε ό,τι μπορούμε…» είπε η Μαίρη Μηλιαρέση στην κάμερα του δελτίου ειδήσεων του Open.