Μάχη με τις φλόγες και το χρόνο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να σβήσουν τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε Νέο Κουβαρά Αττικής, Λουτράκι και Βοιωτία. Οι κάτοικοι του Νέου Κουβαρά, ήδη έχουν λάβει μηνύματα από το 112 προκειμένου να υπάρξει εκκένωση της περιοχής.
Πριν λίγα λεπτά εστάλη και νέο μήνυμα στους κατοίκους με το οποίο υπήρξε διευκρίνιση στους κατοίκους να εκκενώσουν με κατεύθυνση προς Αθήνα και όχι προς Παλαιά Φώκαια.

Η κατάσταση στις συγκεκριμένες περιοχές είναι αποπνικτική και τρομακτική με τον φωτογραφικό φακό του Newsbeast να καταγράφει τις προσπάθειες των κατοίκων να εγκαταλείψουν με ασφάλεια τις κατοικίες τους παίρνοντας μαζί τους λιγοστά υπάρχοντα. Πίσω τους αφήνουν ένα κατακόκκινο από τις φλόγες τοπίο και φεύγουν χωρίς να κοιτάξουν πίσω προκειμένου να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο έχοντας μαζί τους ότι θεωρούν σημαντικό πως πρέπει να σωθεί.

Και τι είναι πιο σημαντικό από τον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου;

Η κάμερα του Newsbeast κατέγραψε την προσπάθεια κατοίκου του Λαγονησίου να φύγει γρήγορα από το σημείο έχοντας στην αγκαλιά του έναν σκύλο. Το μαύρο σκυλάκι, φοβισμένο προσπαθούσε να καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του. Χωρίς να «διαμαρτύρεται», ο νεαρός το απομάκρυνε από τη φωτιά προκειμένου να μεταφερθεί και εκείνο σε ασφαλές σημείο.