Θλίψη στην τοπική κοινωνία στην περιοχή Λαμπέτι στον Πύργο όπου μία 75χρονη άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα της Κυριακής. Η «Σπυριδούλα», όπως ήταν γνωστή σε όλους, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Η θανατηφόρα παράσυρση της πεζής γυναίκας σημειώθηκε νωρίς χθες το απόγευμα σε κεντρικό σημείο του Λαμπετίου, όταν όχημα που κινούνταν στην επαρχιακή οδό Πύργου- Μονής Κρεμαστής επιχείρησε να στρίψει σε στενό που οδηγεί σε κεντρικό σημείο του χωριού και χτύπησε τη χτύπησε. Η γνωστή σε όλους ως «Σπυριδούλα» λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα βαριά τραύματά της στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.

Ήταν λίγο μετά τις 18:30 όταν γυναίκα οδηγός κινούταν με το όχημά της στον κεντρικό αυτό δρόμο του χωριού και θέλοντας να κινηθεί προς την αγορά επιχείρησε να στρίψει σε στενό της περιοχής.

Ωστόσο, στο σημείο εκείνο μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την οδηγό του αυτοκινήτου, καθώς ελάχιστα μόλις μέτρα από τη στροφή (περί των 4- 5 μέτρων) βρισκόταν η «Σπυριδούλα».

Σύμφωνα μάλιστα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η 75χρονη πιθανόν βρισκόταν ξαπλωμένη στον δρόμο, με αποτέλεσμα να μην προλάβει η οδηγός να αντιδράσει μιας και ο χρόνος αντίδρασης ήταν ελάχιστος.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τη σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα και την οδήγησε στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, όπου παρά τις τιτάνιες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού του δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.

Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο της Τροχαίας, το οποίο κατά τη διάρκεια του προανακριτικού του έργου προχώρησε και στη σύλληψη της γυναίκας οδηγού με τη διαδικασία του αυτοφώρου για ανθρωποκτονία από αμέλεια.