Τραγικό θάνατο στην άσφαλτο βρήκε ένας 50χρονος άνδρας, ο οποίος λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (1/6) επιχείρησε να διασχίσει κάθετα τη λεωφόρο Αλεξάνδρας στο ύψος του Γκύζη.

Η 44χρονη οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου δεν τον είδε με αποτελέσματα τον χτυπήσει, να τον παρασύρει και να τον τραυματίσει θανάσιμα. Ο 50χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του. Το σημείο στο οποίο συνέβη το τροχαίο δυστύχημα δεν είναι διάβαση πεζών, ούτε υπάρχει κάποιος φωτεινός σηματοδότης.

Η 44χρονη, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, συνελήφθη με τον εισαγγελέα να αποφασίζει την ποινική της μεταχείριση μετά την προανάκριση από την Τροχαία Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως δύο ακόμη άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά από παράσυρση από οχήματα τα προηγούμενα 24ωρα.

Στην πρώτη περίπτωση όλα συνέβησαν στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, όταν περί τις 21:30 το βράδυ της Τρίτης (30/5) μία 77χρονη γυναίκα προσπάθησε να διασχίσει κάθετα το δρόμο. Ωστόσο, δεν επέλεξε κάποια διάβαση πεζών, με αποτέλεσμα ΙΧ αυτοκίνητο να την χτυπήσει, να την παρασύρει για κάποια μέτρα και να καταλήξει.

Το δεύτερο τραγικό περιστατικό συνέβη γύρω στις 22:00 στην οδό Λένορμαν στα Σεπόλια, όπου και πάλι ένας άστεγος αυτή τη φορά επιχείρησε να διασχίσει κάθετα το δρόμο με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από ΙΧ αυτοκίνητο. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε εφημερεύον νοσοκομείο, δεν μπόρεσε όμως να κρατηθεί στη ζωή.

Και στις δύο περιπτώσεις συνελήφθησαν οι οδηγοί των οχημάτων και υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ.