Την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τους μαθητές που είχαν εμπλακεί στο περιστατικό βίας του 15χρονου μαθητή πρόσφατα στο Αρσάκειο του Ψυχικού αποφάσισε ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», μετά από σχεδόν 12ωρη συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αποβολή από το σχολείο των εμπλεκόμενων μαθητών της τρίτης γυμνασίου, καθώς και ενός ακόμη μικρότερης τάξης, διότι είχε βγάλει σουγιά στο σχολείο.

Η απόφαση δεν έχει γνωστοποιηθεί, «όπως ορίζουν οι κανόνες της δεοντολογίας. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ανήλικους που εμπλέκονται σε ένα ζήτημα του σχολείου», ανέφερε στην εφημερίδα στέλεχος του σχολείου. Η απόφαση αυτή εστάλη στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, «η οποία μπορεί να την εγκρίνει αυτούσια ή να την τροποποιήσει, αλλά και να την εκτελέσει». Αυτό αφήνει περιθώριο όχι μόνο για τροποποίηση της απόφασης αλλά και ανακοίνωσή της στο τέλος της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Παράλληλα, μετά την ΕΔΕ φέρεται να τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ο καθηγητής επειδή δεν εκτελούσε σωστά τη δουλειά του. Εκπαιδευτικοί του σχολείου δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η ΕΔΕ δεν έχει ολοκληρωθεί και η απόφαση της διαθεσιμότητας αν και πιθανή δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.