Με ανοιξιάτικο καιρό θα ταξιδέψουν σήμερα οι εκδρομείς του Πάσχα. Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 13/4 η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κάποιες τοπικές συννεφιές το απόγευμα στα ορεινά της Πίνδου. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ, δεν θα δυσκολέψουν τα ταξίδια με πλοίο και η θερμοκρασία σε υψηλές τιμές, στους 24-26 βαθμούς σε Θεσσαλία, Βοιωτία και ανατολική Πελοπόννησο.

Στην Αττική πολύ καλός ο καιρός. Οι άνεμοι 4-5 μποφόρ και ο υδράργυρος στους 24-25 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ήλιος, οι άνεμοι 4-5 μποφόρ και ο υδράργυρος στους 22-23 βαθμούς.

Τη Μεγάλη Παρασκευή 14/4 περνάει ένα σύστημα κακοκαιρίας από τα βόρεια Βαλκάνια που θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα βρέξει, με τα φαινόμενα να περιορίζονται το απόγευμα σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι θερμοκρασίες υψηλές κοντά στους 23 βαθμούς.

Το Μεγάλο Σάββατο 15/4 ο καιρός θα είναι καλός, αλλά σε ανατολικό Αιγαίο, ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα πέσουν μπόρες. Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές και θα πέσει τη νύχτα.

Ανήμερα του Πάσχα 16/4, αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία είναι πιο ενθαρρυντικά καθώς έρχεται πιο αργά το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν πιο γρήγορα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Οι βροχές θα επεκταθούν στη δυτική και βόρεια χώρα, άρα από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά θα έχουμε τον περισσότερο άστατο καιρό. Τη Δευτέρα 17/4 θα έχουμε βροχές σε Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το δυτικό και βόρειο Αιγαίο.