Οι αρχές εξετάζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα ένα «μυστήριο» βαν που εντοπίστηκε στο σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, την ημέρα που άγνωστοι σκότωσαν τον δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε, σε δεύτερη φάση εξέτασης του υλικού των καμερών, να συνοδεύει στη λεωφόρο Ποσειδώνος και σε άλλα σημεία, τη μηχανή που επέβαιναν οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Μάλιστα θεωρείται πιθανόν ένας από τους δολοφόνους να επιβιβάστηκε στο εν λόγω όχημα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πλέον σαφείς ενδείξεις και σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα και τα κίνητρα των φυσικών και ηθικών αυτουργών.

Υπενθυμίζεται, πως ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε μόλις επιστρέψει στο σπίτι του, από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργαζόταν, όταν οι δύο δράστες – ο ένας φορούσε κράνος και ο δεύτερος κουκούλα – τον πλησίασαν με μια μηχανή σκούτερ μάρκας Beverly.

O συνεπιβάτης κατέβηκε και πυροβόλησε τον δημοσιογράφο χρησιμοποιώντας – σύμφωνα με τις μαρτυρίες εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου – πιστόλι με σιγαστήρα.
αστυνομικοί αρχικά παρατήρησαν ότι ενώ τα δύο οχήματα θα μπορούσαν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα και να απομακρυνθεί το ένα από το άλλο, κινούνταν μονίμως σε κοντινή απόσταση σαν το βαν να «προστατεύει» το δίτροχο των δολοφόνων του δημοσιογράφου.