Κακοκαιρία ILINA. Βροχές ή καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας με εντονότερα φαινόμενα στα ανατολικά στα βόρεια και στο Αιγαίο. Τοπικές χαλαζοπτώσεις. Χιόνια στα ορεινά. Ενισχυμένοι άνεμοι, έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, ο καιρός σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου 2023, σύμφωνα με το meteo.gr:

η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης αναμένονται στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στην Ανατολική Στερεά, στην Κεντρική Μακεδονία και κυρίως στο Αιγαίο όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, με ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 1800 μέτρα στα κεντρικά και νότια, πάνω από τα 1500 μέτρα στα βορειοδυτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15-16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 18, στην Ήπειρο από 6 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 17-19, στα Επτάνησα από 11 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 21-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε δυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν εξασθένηση, με εξαίρεση τα νότια πελάγη όπου θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με πιθανότητα για παροδικά έντονα φαινόμενα. Το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται για το υπόλοιπο της ημέρας τοπικοί όμβροι ή ασθενείς βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ, βαθμιαία νοτιοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι δυτικοί με εντάσεις 4-5 και ενδεχομένως τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18-19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε τοπικές βροχές κατά διαστήματα και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.