Ένα «θερμό» επεισόδιο έλαβε χώρα σε θέατρο της Αθήνας σύμφωνα με την καταγγελία του Μίλτου Σωτηριάδη. Το επεισόδιο διαδραματίστηκε στο θέατρο του Νέου Κόσμου με «πρωταγωνιστεί» τον γνωστό εφοπλιστή Αλέξανδρο Κωνσταντίνο Βερνίκο ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία κατά τη διάρκεια της παράστασης του Κωνσταντίνου Ρήγου «Πεταλούδες στο Στομάχι» απηύθυνε προς τους ηθοποιούς της παράστασης άκοσμους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Η αντίδραση του θεάτρου ήταν άμεση και μάλιστα υπήρξε και νομική κίνηση καθώς «διαμαρτυρηθήκαμε έντονα εξωδίκως» όπως αναφέρει ο κ. Σωτηριάδης.

Ο εφοπλιστής απέστειλε επιστολή με την οποία ζήτησε συγγνώμη για την συμπεριφορά του και από την πλευρά του θεάτρου, έγινε δεκτή. Μάλιστα, ο κ. Σωτηριάδης απευθυνόμενος στους θεατές που ήταν παρόντες στο θέατρο εκείνη τη βραδιά, τόνισε πως είναι προσκεκλημένοι εφόσον επιθυμούν να δουν ξανά την παράσταση «Πεταλούδες στο στομάχι», είτε κάποια άλλη παράσταση.

Η ανακοίνωση του Μίλτου Σωτηριάδη

Την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, κατά τη διάρκεια της παράστασης «Πεταλούδες στο στομάχι», ο θεατής, κ. Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Βερνίκος απηύθυνε προς τους ηθοποιούς της παράστασης χαρακτηρισμούς, που για λόγους κοσμιότητας δεν θα επαναλάβουμε.

Μόλις βεβαιωθήκαμε από τους παρισταμένους για την ταυτότητα του συγκεκριμένου, διαμαρτυρηθήκαμε έντονα εξωδίκως. Συμπεριφορές τέτοιου είδους είναι όχι μόνο καταδικαστέες, αλλά και μη αποδεκτές από εμάς, ενώ ταυτόχρονα οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ηθοποιούς της παράστασης, όλους τους εργαζόμενους, συντελεστές, θεατές αλλά και το θέατρό μας, που στα 26 χρόνια της λειτουργίας του δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοιο ζήτημα.

Ο κ. Βερνίκος μάς απέστειλε επιστολή με την οποία ζητά συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Αποδεχόμαστε τη χειρονομία του και δημοσιεύουμε την επιστολή, με την ελπίδα το θέατρό μας και οι παραστάσεις που ανεβαίνουν (όπως και «οι Πεταλούδες στο στομάχι»), να προβληματίζουν, αφυπνίζουν, ψυχαγωγούν το κοινό, ώστε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά, αφήνοντας πίσω της τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Σημειώνουμε, ακόμα, ότι όσοι εκ των θεατών εκείνης της βραδιάς επιθυμούν να ξαναδούν είτε τις «Πεταλούδες στο στομάχι», είτε κάποια άλλη από τις παραστάσεις μας, είναι προσκεκλημένοι σε συνεννόηση με το ταμείο του θεάτρου.

Για το Θέατρο του Νέου Κόσμου

Μίλτος Σωτηριάδης

Η συγγνώμη του Αλέξανδρου Κωνσταντίνου Βερνίκου

Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου κατά την διάρκεια της παράστασης «Πεταλούδες στο στομάχι» θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από τους ηθοποιούς, τους συντελεστές και τους θεατές της παράστασης διότι αντελήφθην ότι με τα λεγόμενά μου δημιούργησα αναστάτωση και τους έθιξα, παρότι δεν είχα οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση.

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2023

Κωνσταντίνος Βερνίκος

Την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, κατά τη διάρκεια της παράστασης «Πεταλούδες στο στομάχι», ο…

Posted by Θέατρο του Νέου Κόσμου / Neos Kosmos Theatre on Friday, March 17, 2023