Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, τις μετακινήσεις και τις μεταφορές έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία «Λαρίσα» που σαρώνει τη Βρετανία.

Ισχυρές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι, με ριπές που αγγίζουν τα 80 χλμ/ώρα, «χτυπούν» τη χώρα με αποτέλεσμα την ακύρωση πολλών δρομολογίων τρένων και το κλείσιμο κεντρικών δρόμων, μεταξύ των οποίων και του αυτοκινητόδρομου Μ62 στα βόρεια της χώρας, όπου πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν για ώρες.

Μεγάλα φορτηγά  «κόλλησαν» στο παχύ στρώμα χιονιού που δημιουργήθηκε, ενώ οδηγοί ΙΧ αυτοκινήτων τα εγκατέλειψαν σε απόγνωση. Οι παγωμένες αέριες μάζες από την Αρκτική έριξαν τη θερμοκρασία έως και στους -16 βαθμούς κελσίου σε κάποιες περιοχές.

Από την χιονοκαταιγίδα «Λαρίσα» έχουν πληγεί περισσότερο η Σκωτία, η βόρεια Αγγλία, η βόρεια Ουαλία και η βόρεια Ιρλανδία. Εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη Βρετανία παραμένουν έκλεισαν, με τους οδηγούς να καλούνται να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις στις περιοχές με το περισσότερο χιόνι.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο East Midlands στο Ντάρμπι, ενώ διακοπές υπήρξαν και στην ηλεκτροδότηση, κυρίως στην Ιρλανδία και τη βορειοανατολική Αγγλία.