Μετά τον αναπάντεχο αποχαιρετισμό των νεκρών τους, κάποιοι από τους συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη που παρέλαβαν τα κλειστά φέρετρα, αμφισβητούν τις εξετάσεις και ζητούν εκ νέου εξέταση DNA.

Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος γονέων των θυμάτων, τόνισε στο Newsbeast, ότι συγγενείς που παρέλαβαν τα κλειστά φέρετρα από τις Αρχές, αμφισβητούν τις εξετάσεις και ζητούν εκ νέου εξέταση DNA.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος κάποιοι συγγενείς «θέλουν να επιβεβαιώσουν πως οι σοροί που έλαβαν ανήκουν όντως στα δικά τους πρόσωπα».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν κάνει κηδείες, και περιμένουν την εξέταση DNA, για να διαπιστωθεί εκ νέου εάν τα άτομα που τους δόθηκαν στα φέρετρα, είναι τα παιδιά τους και πως αυτό που ζητούν οι συγγενείς είναι μια νέα επιβεβαίωση με δικό τους τεχνικό σύμβουλο. «Θέλουμε να ορίσουμε τους δικούς μας πραγματογνώμονες. Εκτός από αυτούς που θα ορίσει το κράτος έχουμε και εμείς τη δυνατότητα να ορίσουμε τους δικούς μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Η επανεξέταση δύο σορών αναμένεται να γίνει αύριο, Τετάρτη (8/3), μετά από αιτήματα των οικογενειών τους, παρουσία τεχνικού συμβούλου που έχουν ορίσει οι ίδιες.

Σύμφωνα με την προϊστάμενη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνης Λεονταρή, όλοι οι σοροί, οι οποίες έχουν φτάσει στο νεκροτομείο της Λάρισας μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, έχουν ταυτοποιηθεί εκτός από μία σορό, η οποία φέρεται να ανήκει σε αλλοδαπό άντρα, όπως μεταδίδει το larissanet.gr.

Αναφορικά με την ταυτοποίηση DNA η ιατροδικαστής ανέφερε πως «η ταυτοποίηση του DNA δεν αφήνει περιθώρια λάθους».