Σοκαρισμένοι είναι οι συγγενείς των επιβατών του τρένου που συγκρούστηκε με την εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, 32 άνθρωποι. Κάποιοι διασώθηκαν, κάποιους τους ψάχνουν χωρίς αποτέλεσμα.

«Δεν έχουμε μιλήσει, δεν έχουμε ενημέρωση, στο ίντερνετ είδα για τη σύγκρουση. Δεν μίλησα με το παιδί, δεν απαντάει» είπε σοκαρισμένη μία μητέρα στην κάμερα του Mega.

Η επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αναχώρησε στις 19:22, εκτροχιάστηκε έξω από τη σήραγγα των Τεμπών στο ύψος του χωριού Ευαγγελισμός, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:20 και βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Δήμαρχος Τεμπών: «Από τρία πρώτα βαγόνια δεν έχει μείνει τίποτα»

«Ευτυχώς που δεν έγινε δύο χιλιόμετρα μετά μέσα στις σήρραγες, εκεί θα είχαμε παρά πολύ πιο τραγικά γεγονότα. Ειδοποιήθηκα από την Πολιτική Προστασία στην Αθήνα. Μου έκανε εντύπωση η ψυχραιμία των νέων παιδιών που βγαίνανε από μέσα και βοηθούσαν τους άλλους να βγουν από το τρένο» είπε ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του μέσα στο τρένο υπήρχαν 348 άτομα. «Από τρία πρώτα βαγόνια δεν έχει μείνει τίποτα. Η μηχανή του τρένου βρέθηκε κάτω από τα βαγόνια. Οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν σε αυτά τα βαγόνια. Οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν σε αυτά τα βαγόνια ήταν από 1.200 μέχρι 1.500 βαθμούς Κελσίου. Έλιωσαν τα σίδερα».

Αγοραστός: Είναι τραγική η κατάσταση

«Δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό. Εάν δείτε τα πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας και τις μηχανές, μπορείτε να φανταστείτε πόσο σφοδρή ήταν γη σύγκρουση. Το βαγόνι 1 και το βαγόνι 2 δεν υπάρχουν. Η καφετέρια που υπήρχε ενδιάμεσα έχει καεί και δεν υπάρχει. Οι ρόδες τους δεν υπάρχουν» είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο Mega.

«Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών. Εκεί που βλέπετε φωτιά στις εικόνες εκεί είναι το μπαρ. Εκεί κατάφερε η Πυροσβεστική να μπει πριν από 1 ώρα (σ.σ. μετά από 4 ώρες δηλαδή από την σύγκρουση). Προσπαθούσαν να βρουν ανθρώπους εγκλωβισμένους, πιθανώς να υπάρχουν και απανθρακωμένοι. Ψάχνουν οι αρχές εάν κάποιοι πήγαν στα χωράφια και να ήταν σε σοκ» συμπλήρωσε.

«Οι 213 έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, 68 στο νοσοκομείο Λάρισας και κάποιοι έφυγαν μόνοι τους καθώς το σημείο είναι εύκολα προσβάσιμο κι μπορούσαν να πάνε οι δικοί τους άνθρωποι να τους πάρουν. Άλλοι είναι και στα νοσοκομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά σχετικά με τον αριθμό των επιβατών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο σταθμάρχης βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα και καταθέτει.

«Έχουμε κάνει και συντονιστικό με τους αρμόδιους φορείς. Έχω ζήσει και την τραγωδία στα Τέμπη με τα παιδιά, αυτό που συμβαίνει εδώ δεν υπάρχει, είναι τραγική η κατάσταση. Με την βλάβη που έπαθε ένα τρένο νωρίτερα στα Παλαιοφάρσαλα, δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Ακόμα δεν έχουμε βρει τους μηχανοδηγούς, δεν έχουν βγει» κατέληξε.