Η 1η Μαρτίου ξημέρωσε με μία αδιανόητη τραγωδία στα Τέμπη. Επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορευματική, οδηγώντας στον θάνατο 32 ανθρώπους, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής. 85 άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 53 παραμένουν νοσηλευόμενοι.

«Ήμουν στο βαγόνι 5 από τύχη, ενώ το εισιτήριο μου έλεγε βαγόνι 2. Την ώρα που έγινε εκείνο το ατύχημα εγώ κοιμόμουν, λίγα δευτερόλεπτα πριν από την σύγκρουση κάτι με ενοχλούσε και ξύπνησα. Και ξαφνικά καταλαβαίνω το απότομα φρενάρισμα και μία κυρία ήταν με αίματα στο πρόσωπο» είπε στο Mega ο κ. Παναγιώτης Σταφυλάς, επιβάτης του τρένου.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Οι εικόνες από το σημείο σοκάρουν. Τα τρένα έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα, παντού υπάρχουν συντρίμμια και οι διασώστες ψάχνουν στα πρώτα βαγόνια, που έχουν ανατραπεί. «Το πρώτο και το δεύτερο βαγόνι ήταν λιωμένα και έβγαινε δυνατή φωτιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιώτης.

«Δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό. Εάν δείτε τα πρώτα βαγόνια της αμαξοστοιχίας και τις μηχανές, μπορείτε να φανταστείτε πόσο σφοδρή ήταν γη σύγκρουση. Το βαγόνι 1 και το βαγόνι 2 δεν υπάρχουν. Η καφετέρια που υπήρχε ενδιάμεσα έχει καεί και δεν υπάρχει. Οι ρόδες τους δεν υπάρχουν όλα είναι μία άμορφη μάζα. Το 3ο βαγόνι είναι στραπατσαρισμένο και το 4» είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός στο Mega.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

«Οι 213 έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, 68 νοσοκομείο Λάρισας, και κάποιοι έφυγαν μόνοι τους καθώς το σημείο είναι εύκολα προσβάσιμα κι μπορούσαν να πάνε οι δικοί τους άνθρωποι να τους πάρουν. Άλλοι είναι και στα νοσοκομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά σχετικά με τον αριθμό των επιβατών […] Aυτό που συμβαίνει εδώ δεν υπάρχει, είναι τραγική η κατάσταση» ανέφερε.

Όπως μετέδωσε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Λάρισας Ελπίδα Κουτσογιάννη το επιβατικό τρένο, φεύγοντας από τη Λάρισα, έπρεπε να παραμείνει στην άνοδο ωστόσο είχε διακλαδωθεί και βρισκόταν στην κάθοδο προς Αθήνα όπου κινούνταν η εμπορική αμαξοστοιχία.