Ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γιάννης Γούλας, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την τραγωδία στα Τέμπη με τουλάχιστον 32 νεκρούς.

«Από την πρώτη στιγμή που δεχθήκαμε την κλήση σπεύσαμε στο σημείο. ΔΕΧΘΉΚΑΜΕ την 1η κλήση στις 23.25 το βράδυ. Μας ενημέρωσαν για εκτροχιασμό τρένου, και όταν φτάσαμε στο σημείο οι διασώστες του πρώτου ασθενοφόρου, διαπίστωσαν ότι υπάρχει σύγκρουση τρένων και μετά το επιβεβαίωσαν και αυτόπτες μάρτυρες και επιβάτες. Οι επιβάτες μας έπαιρναν τηλέφωνο «κατά ριπάς»

«Αυτό που είδαν οι συνάδελφοι είδαν μία βιβλική καταστροφή, σαν να έχει πέσει βόμβα σαν αυτά που βλέπουμε στις ταινίες στο Χόλιγουντ. Είναι χειρότερο από αυτό που είδαμε στον πόλεμο στην Ουκρανία. Εμείς ήμασταν στο σημείο από τα πρώτα 7-8 λεπτά. Μπήκαμε κατευθείαν στο συντονιστικό, φέραμε άτομα που είχαν ρεπό ή που είχαν σχολάσει. φέραμε 17 ασθενοφόρα στο πρώτο τέταρτο μετά την κλήση, και σύνολο είχαμε 40 ασθενοφόρα που έφτασαν εκεί», δήλωσε ο κ. Γούλας.

«Οι τραυματίες που παραλάβαμε ήταν κυρίως νεαροί σε ηλικία. Ήταν πολυτραυματίες, με εγκαύματα, κακώσεις στα άκρα και την σπονδυλική στήλη. Υπήρχαν και σοβαρά περιστατικά που δια διασωληνώθηκαν. Μεταφορές τραυματιών έκανε και πούλμαν που μίσθωσε ο ΟΣΕ. Όποιον μεταφέραμε ήταν εν ζωή. ήταν πιο ελαφρά περιστατικά και άτομα με σοκ. Εμείς πήραμε άτομα από τα τελευταία βαγόνια. Τα δύο πρώτα δεν υπήρχαν υπήρχε και φωτιά», συμπλήρωσε.