Ομηρία από φοιτητές μέσα στο γραφείο της, καταγγέλλει καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όπως υποστηρίζει, ομάδα φοιτητών την απειλούσε και την εκβίαζε επειδή στο μάθημά της απέρριψε 85 από τους 303 εξεταζόμενους. Οι φοιτητές από την πλευρά τους, απορρίπτουν τις καταγγελίες και παρουσιάζουν μια διαφορετική εκδοχή.

Σύμφωνα με την καταγγελία της καθηγήτριας και όπως αναμεταδίδει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, οι φοιτητές την κρατούσαν όμηρο για περισσότερο από δυο ώρες στο γραφείο της στο ΑΠΘ.

«Ήταν τρομακτική και εκφοβιστική κατάσταση και δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, γιατί απείλησαν ότι αν δεν αλλάξω τις βαθμολογίες θα συνεχίσουν» καταγγέλλει η καθηγήτρια.

Η πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας, Μαίρη Κοσμίδου ανέφερε στο Open πως: «Την κράτησαν όμηρο για 2μιση ώρες απαιτώντας να κάνει αναβαθμολόγηση γιατί θεώρησαν ότι ήταν αυστηρός ο τρόπος βαθμολογίας της. Τα επεισόδια είναι επαναλαμβανόμενα εκφοβισμού και της παρενόχλησης».

Η καθηγήτρια, λίγες μέρες νωρίτερα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ είχε απορρίψει το 28% των φοιτητών που είχαν δώσει εξετάσεις στο μάθημά της.

«Δείχνει τον τρόπο σκέψης κάποιων συγκεκριμένων μειοψηφιών που βρίσκονται μέσα στα πανεπιστήμια και οι ενέργειες αυτές όχι απλώς θίγουν, δεν συνάδουν με το δημόσιο, ελληνικό, δημοκρατικό πανεπιστήμιο» ανέφερε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Η πλευρά των φοιτητών

Οι φοιτητές από την πλευρά τους παρουσιάζουν μια άλλη εκδοχή σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ. Η δική τους εκδοχή είναι πως η καθηγήτρια εφάρμοσε το μέτρο της αρνητικής βαθμολόγησης χωρίς καμία προειδοποίηση, έτσι αυτομάτως, η βάση από το 5 πήγε στο 6,5. «Μας χλεύασε» τόνισαν οι φοιτητές.