Η ανάπτυξη αλγορίθμων για τον εντοπισμό ρευματοκλοπών (ηθελημένων μη-τεχνικών απωλειών ηλεκτρικού ρεύματος) στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ είναι το αντικείμενο του διαγωνισμού (datathon) που προκήρυξε ο Διαχειριστής.

Τα σχετικά δεδομένα παρουσιάστηκαν την περασμένη Παρασκευή (10/2) σε ενημερωτική εκδήλωση στην οποία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων συμμετείχαν επιστήμονες ειδικοί δεδομένων και καινοτόμες επιχειρήσεις.

Στην εκδήλωση η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΔΕΔΔΗΕ ως ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη δέσμευσή του προς την ψηφιοποίηση και τη καινοτομία, αλλά και την εξωστρέφεια, δίνοντας την ευκαιρία σε ερευνητές και επιχειρήσεις να συμβάλουν στην μετεξέλιξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Δημήτρης Ψυχογιός, Α’ Αντιπρόεδρος της ΡΑΕ, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας της Αρχής με τον ΔΕΔΔΗΕ για την ανάπτυξη ενός έξυπνου δικτύου ενέργειας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Elevate Greece Μιχάλης Δρίτσας δήλωσε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ «ανοίγει τις πόρτες σε καινοτόμες επιχειρήσεις» μέσω του HEDNO Datathon, προωθώντας τη διασύνδεσή του με το οικοσύστημα καινοτομίας καθώς μέσω του εταιρικού του Sandbox δημιουργεί νέους «χώρους πειραματισμού».

Χαιρετισμό απηύθυνε, τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος, που τόνισε πως ο ΔΕΔΔΗΕ έχει θέσει τις βάσεις για την ψηφιοποίησή του σε τρία επίπεδα, στην εσωτερική του λειτουργία, στο Δίκτυο και στην εξυπηρέτηση πελατών.