Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε στη βόρεια Εύβοια η κακοκαιρία Μπάρμπαρα, με το οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία να είναι δυσπρόσιτο.

Λόγω των πολύ πυκνών χιονοπτώσεων οι αρχές αναγκάστηκαν να αποκλείσουν σημείο του δρόμου για να αποφευχθεί τυχόν ατύχημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το evima.gr ο δρόμος χρειάστηκε να ανοίξει εσπευσμένα, καθώς ένα κοριτσάκι από την Αγία Άννα χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παίδων, καθώς είχε πολύ υψηλό πυρετό.

Κορμοί δέντρων έπεσαν σε δρόμο στη Βόρεια Εύβοια

Το απόγευμα της Δευτέρας (6/2) κορμοί δέντρων έπεσαν στο χιονισμένο οδόστρωμα πριν από τον οικισμό Παγώντα.

Άμεσα κλήθηκαν οι εθελοντές του Προκοπίου να συνδράμουν τους πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου στην κοπή και την απομάκρυνση των πεσμένων κορμών από το οδόστρωμα στην εθνική οδό Χαλκίδος – Ιστιαίας στη θέση Νεράκι πριν τον οικισμό Παγώντα.

Η Μπάρμπαρα «έθαψε» τη Σέτα- Πάνω από 1.5 μέτρο το χιόνι

Νέο κύμα χιονοπτώσεων αναμένεται στην Εύβοια τις επόμενες ώρες, όπου η κακοκαιρία Μπάρμπαρα έχει ήδη ντύσει στα λευκά το μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Μάλιστα το ορεινό χωριό Σέτα έχει «σκεπαστεί» στην κυριολεξία από το χιόνι αφού έφτασε τουλάχιστον τους 50 πόντους.

Πρόκειται για ένα χωριό στο οποίο κατοικούν πολλοί ηλικιωμένοι, με τους κατοίκους να παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, καθώς τις περισσότερες φορές όταν χτυπάει κακοκαιρία το χωριό, το ρεύμα διακόπτεται.

Αυτή τη φορά ωστόσο, ευτυχώς δεν υπήρξαν τέτοιου είδους προβλήματα, ενώ μόνιμο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται στο χωριό σε περίπτωση βλάβης να επέμβει άμεσα.

Σάκης Αρναούτογλου: Νέες μπόρες χιονιού αναμένονται στην Εύβοια

Παγερή θα είναι η εβδομάδα που διανύουμε στην Εύβοια και ειδικά τη νύχτα η θερμοκρασία θα πέφτει πολύ και θα σχηματίζεται παγετός.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως από τη νύχτα μπόρες χιονιού αναμένονται σχεδόν σε όλη την Εύβοια.

Την Τρίτη οι μπόρες χιονιού θα επιμείνουν στην Εύβοια κυρίως κεντρονότια τμηματάς της, από τις πρώτες πρωινές ώρες και θα είναι αρκετά έντονες, με πού χαμηλές θερμοκρασίες.

Μετά το μεσημέρι οι μπόρες χιονιού θα εξασθενήσουν ή θα περιοριστούν στα πιο ορεινά ενώ το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά στις περισσότερες περιοχές, εκτός Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας , Μαγνησίας, Σποράδων, Κυκλάδων και Κρήτης, όπου οι μπόρες θα διατηρηθούν. Στις παραπάνω περιοχές μάλιστα δεν αποκλείεται αυτές οι μπόρες χιονιού να πυκνώσουν μέσα στις βραδινές ώρες της Τρίτης προς Τετάρτη.