Το πλήρως ανακαινισμένο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΤΕΠ/ΝΝΑ) επιθεώρησε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του.

Ο αρχηγός συνεχάρη το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος που συμμετείχε στην υλοποίηση του έργου, αλλά και το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου για το σημαντικό έργο που επιτελούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, ενώ της επιθεώρησης προηγήθηκε η τελετή αγιασμού.

«Στόχος της ανακαίνισης του τμήματος ήταν η κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων περίθαλψης μέσω της επέκτασης, διαμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε σημαντική ανακατανομή των χώρων, προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες επείγουσας φροντίδας του νοσοκομείου, να καταστεί αποτελεσματικότερη η εξυπηρέτηση των ασθενών, καθώς και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας του υγειονομικού προσωπικού» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Και συνεχίζει: «Το ανακαινισμένο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών περιλαμβάνει 11 κλίνες για παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά, τρεις κλίνες βραχείας νοσηλείας, μία αίθουσα μικροεπεμβάσεων πλήρως εξοπλισμένη καθώς και ένα δωμάτιο για μολυσματικά περιστατικά με αυξημένη επικινδυνότητα (SARS-COV-2)».

Τον αρχηγό ΓΕΝ συνόδευαν ο υπαρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης, ο διευθυντής της διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΝ υποναύαρχος Αντώνιος Παπαγεωργίου, ο διευθυντής Γ΄ Κλάδου του ΓΕΝ αρχιπλοίαρχος Σπυρίδων Λαγάρας και ο διευθυντής του ΝΝΑ αρχιπλοίαρχος Λάμπρος Μπιλάλης.