Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό και τη διάσωση γυναίκας που τραυματίστηκε στον Όλυμπο. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η γυναίκα βρίσκεται μαζί με έναν άντρα στην ευρύτερη περιοχή του Οροπεδίου των Μουσών. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάφερε να έχει επικοινωνία μαζί της. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δυνάμεις από την 2η και την 8η ΕΜΑΚ, καθώς και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου.

❗Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τη διάσωση γυναίκας από τη Σερβία που τραυματίστηκε στο οροπέδιο των Μουσών στον…

Posted by ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ-HELLENIC RESCUE TEAM on Tuesday, January 3, 2023

Η γυναίκα με καταγωγή από τη Σερβία μαζί με τον σύζυγό της, έκαναν ορειβασία στο οροπέδιο των Μουσών, στο βουνό του Ολύμπου, όταν εκείνη τραυματίστηκε στο πόδι. Περίπου στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (3/1) ενημερώθηκε για το περιστατικό η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thestival.gr, η τραυματισμένη γυναίκα και ο άνδρας, βρίσκονται σε υψόμετρο 2.700 μέτρων. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέλη της ΕΟΔ βρίσκονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον άνδρα που βρίσκεται δίπλα στην τραυματισμένη γυναίκα. Το σήμα ωστόσο στην περιοχή είναι περιορισμένο.

Το έργο των διασωστών δυσχεραίνει το γεγονός, ότι η επιχείρηση γίνεται νύχτα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνδράμει ελικόπτερο.

«Έπεσε σε τρύπα»

Μιλώντας στην ιστοσελίδα grtimes.gr, o διευθυντής εκπαίδευσης της ΕΟΔ, Ζαφείρης Τρόμπακας, τόνισε: «Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τον άντρα της γυναίκας και του προτείναμε είτε να τη σύρει σίγα σιγά προς το καταφύγιο “Γ. Αποστολίδη” είτε να να πάει μέχρι το καταφύγιο, να πάρει κουβέρτες και να την σκεπάσει, διότι οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές» και συμπλήρωσε πως η γυναίκα έπεσε σε τρύπα μεταξύ χιονιού και βράχου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά το πόδι της. «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου έχει ενημερωθεί και είναι καθοδόν προς το σημείο».