Τέλος μπήκε στο μυστήριο με το «ακυβέρνητο» ιστιοπλοϊκό που ξεβράστηκε την Τετάρτη (21/12) στην Αγία Μαρίνα στα Χανιά. Σήμερα, Τρίτη (27/12) χρησιμοποιήθηκε γερανός ο οποίος το τράβηξε στην ακτή.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr μετά τη ολοκλήρωση της διαδικασίας ρυμούλκησης το ιστιοπλοϊκό θα μεταφερθεί στο λιμάνι του Κολυμβαρίου όπου και θα παραμείνει για τους επόμενους μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Το εν λόγω σκάφος φέρεται να χρησιμοποιήθηκε πριν από περίπου 20 ημέρες για τη λαθραία μεταφορά μεταναστών. Ενώ βρισκόταν κοντά στο Κάβο Ντόρο βρέθηκε σε ανάγκη και εξέπεμψε SOS. Τότε έσπευσε προς συνδρομή ένα εμπορικό πλοίο που βρισκόταν κοντά στο σημείο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το εμπορικό πλοίο το οποίο έσπευσε να βοηθήσει μετέφερε όλους τους μετανάστες που βρισκόταν πάνω στο σκάφος στο λιμάνι του Λαυρίου όπου ανέλαβε η εκεί λιμενική αρχή και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Το εμπορικό όμως πλοίο δεν κατόρθωσε να «τραβήξει» μαζί του το ιστιοπλοϊκό και έτσι αυτό αφέθηκε ακυβέρνητο στο Αιγαίο.

Το Λιμενικό σώμα εξέδωσε προειδοποιητικό σήμα προς τα υπόλοιπα σκάφη για την ύπαρξη του ακυβέρνητου ιστιοπλοϊκού.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι έπνεαν εκείνες της μέρες οδήγησαν την περασμένη Τετάρτη το ακυβέρνητο ιστιοπλοϊκό στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.