Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern

Δείτε είναι αρκετά ενδιαφέρον


ΕΛΛΑΔΑ
22:32
17/12/2010
Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern
29
loading

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: «Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Αγαπητοί Έλληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δισ. ευρώ, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δισ. ευρώ. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην Ε.Ε. είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά.

Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.

Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι' ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι' επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς.

Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι' εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι' έχετε δίκιο.

Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι' από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.

Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:

Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι' όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000 ευρώ. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ' έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 ευρώ λιγότερα από σένα.

Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι' έναντι αυτών των 200 δισ. ευρώ που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου.

Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.

Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο η πολιτικοί μας γι' αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν' αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι).

Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι' αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.

Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.

Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:

α) Σε χρέη ύψους 80 εκατ. γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

β) Σε χρέη στο μεσοπόλεμο, ύψους 593,87 εκατ. δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.

γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.

δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ' Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισ. δολαρίων, όπως επιδίκασαν οι Σύμμαχοι.

ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).

στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.

Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες!

Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.

Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν' αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θα έχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ' αντέξω και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση.

Αλλά εσείς βρε Walτer,τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;
 
Πες μου σε παρακαλώ, έχω απορία: Εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι' απ' όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες).

Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ' επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών!

Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, δεν μπορούν και δεν πρέπει! Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ' αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε!

Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες». Αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου!

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

29
σχόλια
 1. avatar thn73

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΜΟΥ! ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΚΑ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΩΣΤΟΣΟ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ-ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΡΗΤΡΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.

 2. avatar ioniko

  Ολοι εχετε δικιο,εγω απλα αναφερω τους στιχους ενος τραγουδιου...ντοπη σε ολους μας μα πιο πολυ σε κεινους...

 3. avatar THEODORE78

  Κι είναι πανεύκολες αλλά πολύ ρηχές δικαιολογίες αυτές περί συνόρων κλπ. Σύμφωνοι, αν το δικαιούμαστε να χουμε 12 μίλια σύνορα. Αυτό φταίει για τη διαφθορά? Δηλαδή ο γιατρός που παίρνει φακελλάκια τα σύνορα έχει στο μυαλό του? Ο εφοριακός που τ αρπάζει το κάνει για την υφαλοκρηπίδα?? Ο τάδε και ο δείνα που δεν κόβουν αποδείξεις το κάνουν για τα έξτρα 4 μίλια?? Εκεί δεν δώσαμε 250 δις σε τριάντα χρόνια. Η μαύρη οικονομία υπολογίζεται στο 40% του ΑΕΠ. Μιλάμε για εκατοντάδες δις ΤΟ ΧΡΟΝΟ!!!!!Επιτέλους, έχει έρθει η ώρα να παραδεχθούμε, ότι δεν είναι ο καθρέφτης μας παραμορφωτικός. Απλά αυτό που φαίνεται στον καθρέφτη είναι πολύ, πολύ άσχημο.

 4. avatar THEODORE78

  παραπονιόμαστε για τους ξένους θα είχαμε ΑΝ είχαμε καλά τα του οίκου μας. Όταν βρε αδερφέ υπάρχουν ένα εκατομμύριο αυθαίρετα σε χώρα 11 εκατομμυρίων, τι συζήτηση να κάνουμε? Οι ξένοι τα τρώνε? ή μήπως αυτοί που τα χτισαν? Κι οι μάστορες που τα υπερκοστολόγησαν? Κι οι ελεγκτές που τα "αγνόησαν"? Να κοροϊδεύουμε τους άλλους είναι ανέντιμο, να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας είναι απλά χαζομάρα.

 5. avatar THEODORE78

  Η συζήτηση για τα εξοπλιστικά δεν έχει αρχή και τέλος. Ίσως όμως και να είναι από αυτά τα θέματα στα οποία δε μπορούμε να κάνουμε πολλά(πέρα απ το να παίρνουμε όπλα που δουλεύουν και στην τιμή που πρέπει). Εγώ δεν είπα όμως ότι φταίμε για όλα εμείς. Φταίμε όμως για τα περισσότερα. Στην άμυνα δίνουμε το 5% κάθε χρόνο φίλε μου. Ε, δε μπορούμε να συνέχεια να λέμε ότι γι αυτό το 5% έχουμε καταρρεύσει, και να μη λαμβάνουμε υπ'όψιν το υπόλοιπο 95%. Αν έχουμε δώσει 250 δις για την άμυνα, πόσα έχουμε δώσει για τη διαφθορά των γιατρών, των δικηγόρων, των μηχανικών, των δικηγόρων, των απλών μαστόρων, των εφοριακών, για το "μέσο", για, για, για... Και σε κάθε περίπτωση, εγώ απλά λέω ότι δικαίωμα να

 6. avatar krligou

  ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ.ΜΑΣ ΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΠΛΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 800000 ΤΟΝΟΥΣ ΕΝΩ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ 1800000 ΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΟΙ ΟΠΟΣ ΟΛΑΝΔΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΔΥΠΛΑΣΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ (ΝΟΥΝΟΥ)ΕΠΙΠΛΕΩΝ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΤΟ 75% ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΡΙΣΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ (ΧΩΡΙΣ ΓΕΛΑΔΕΣ ΞΕΡΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΟΣΧΑΡΙΑ) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΥΣΟΖΙΓΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ.ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΩΡΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΩΚΗ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΡΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.ΡΕ ΔΕΝ Γ...... ΓΟΥΡΟΝΟΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

  1. avatar THEODORE78

   Το οποίο αυτονόητο έγκειται στο εξής : Να σεβόμαστε αυτόν που έχουμε απέναντί μας, και να μην προσπαθούμε να τον καπελώσουμε και να τον εξαπατήσουμε.

  2. avatar THEODORE78

   Πόσοι ταξιτζήδες δε χρεώνουν το Γερμανό τουρίστα 100 ευρώ για μια διαδρομή των 30 (και καπνίζοντας χωρίς να τον ρωτήσουν)? Πόσοι εστιάτορες δεν του κόβουν απόδειξη? Πόσοι ξενοδόχοι (η νούμερο ένα βιομηχανία της χώρας) δεν χρεώνουν 70 ευρώ το βράδυ για 15 τετραγωνικά χωρίς κανένα γεύμα (πχ Ναύπλιο που το χω πρόσφατο)? Οι Ιρλανδοί έχουν μέσο εισόδημα 35000 το χρόνο κι οι Γερμανοί 31000. Πως θα αισθανόμασταν αν δουλεύαμε ΟΛΟΙ μας σαν τα σκυλιά και καλούμασταν να σπονσοράρουμε μια χώρα που δεν έχει αρχή και τέλος? Είναι σαν να ζητάει δανεικά ο εργοδότης απ τον υπάλληλο. Ας αφήσουμε τους πολιτικούς (που τους ψηφίζουμε για το ρουσφέτι) να κάνουν υψηλή πολιτική κι ας κάνουμε εμείς το αυτονόητο.

  3. avatar THEODORE78

   Ομολογώ ότι πολλά απ τα στοιχεία που αναφέρεις δεν τα γνωρίζω. Για χάρη της συζήτησης θα δεχθώ ότι είναι πραγματικά. Και ρωτώ: γιατί δέκα κιλά σταφύλια, ένα λίτρο λάδι, 3 λίτρα γάλα κοστίζουν λιγότερο από ένα καφέ(χωρίς γάλα)? Γιατί το κιντλ που αγόρασα απ το άμαζον μαζί με δασμούς μεταφορικά, κούριερ και εκτελωνισμό μου ήρθε 300 ευρώ και στο πλαίσιο το βρίσκεις 400? Πόσοι απ'όλους αυτούς που αγόραζαν γερμανικά καγιέν παρήγαγαν αρκετά για να δικαιολογήσουν το εισόδημά τους? Πόσοι οδηγοί στην Ελλάδα του καγιέν ΔΕΝ έχουν πληρώσει για να πάρουν το δίπλωμά τους? Πόσοι απ αυτούς δεν παρκάρουν παράνομα σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους,χώρους αναπήρων καθημερινά?

 7. avatar krligou

  ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 6 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ 12.ΑΠΟ ΤΟ 1992 ΜΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΠΕΙΒΑΛΑΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΟΝΗΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΟΥΔΕΠΟΤΕ Η ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΜΑΣ ΕΣΤΩ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΩΓΝΩΣΙΑΣ.Η ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΕΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

 8. avatar ARGO

  ΜΠΡΑΒΟ Κ. ΨΩΜΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ !!

 9. avatar sitsilianos

  ΦΙΛΕ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ Η Ε.Ε ?ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250 ΔΙΣ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ !!ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΟΥΝ ,ΤΑΝΚΣ ΠΟΥ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΝ...ΚΛΠ...ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΨΕ...ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ 80 ΤΑ 100 ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ!!!ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΓΓΥΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΩΣ ΩΦΕΙΛΑΝ!!ΤΩΡΑ ΠΕΡΙ ΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΛΕΣ...ΜΕ..ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΩΡΙΟ!!ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ!!ΦΙΛΙΚΑ

 10. avatar THEODORE78

  δευτερεύουσες είναι στο πρόβλημά μας , και συχνά δεν είναι και στις δυνατότητές μας να τις αντιμετωπίσουμε (πχ, Αμερική, Τουρκία, Γερμανία)? Φιλικά.

 11. avatar THEODORE78

  Όποιος μπορεί να φοροδιαφύγει, το κάνει. όποιος μπορεί να εξαπατήσει, το κάνει. όποιος έχει βύσμα, πάει μπροστά. όποιος δεν έχει, τον τρώει η μαρμάγκα. Εξελίχθηκε η διαφθορά, η αναξιοκρατία, η υποκρισία, η αναίδεια. Ο Έλληνας είναι εγωιστής και παρτάκιας. Είναι στο κέντρο του κόσμου και όλο το συμπαν περιστρέφεται γύρω του. Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που φτάσαμε σ αυτό το σημείο. όχι οι Αμερικάνοι, οι Τούρκοι, οι Γερμανοί, η Σιεμενς κλπκλπ. Συμφωνώ ότι πρέπει ν αντιδράμε στις γενικεύσεις και το μηδενισμό που επιχειρείται συχνά απ το εξωτερικό, αλλά μήπως πρώτα πρέπει να διορθώσουμε τα του οίκου μας (που είναι και στις δυνατότητές μας) και μετά να κατηγορούμε δυνάμεις οι οποίες και

  1. avatar KOSTAS

   να τα διορθωσουμε, αλλα να τα διορθωσουμε μονοι μας και να φυλακισουμε αυτους που καταδικασαν τα παιδια μας και τα εγγονια μας φιλε μου, μονο ετσι θα καθαρισει η κοινωνια και θα παμε μπροστα

 12. avatar THEODORE78

  Είναι γνωστό ότι οι κρίσεις προάγουν τον εθνικισμό και την εσωστρέφεια των λαών. Βρίσκουμε έναν εχθρό, κι ενωνόμαστε όλοι απέναντί του. Ιστορικά γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή. Τι γίνεται όμως όταν ο εχθρός είναι ο ίδιος μας ο εαυτός? Δε λέω ότι δε θα πρεπε να αποζημιωθούμε για τις ζημιές του τάδε ή δείνα πολέμου. όχι όμως ότι αυτό έφταιξε για τη σημερινή μας κατάντια. Το '80 δεν είχαμε αποζημιωθεί από τη Γερμανία, δεν είχαμε πάρει 10 πακέτα οικονομικής στήριξης, δεν είχαμε τους δρόμους, τα ξενοδοχεία, τα στάδια, τις λοιπές υποδομές που έχουμε σήμερα κι όμως οι άνθρωποι δεν υπέφεραν., Ζούσαν γενικά άνετα, αν και μετρημένα. Αυτό που έγινε από τότε είναι ότι όποιος μπορεί να τα αρπάξει τα αρπάζει

 13. avatar sitsilianos

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΨΩΜΑ..ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ!!!!ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ Η Ε.Ε ΕΓΓΥΗΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,.ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΡΝ...Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΦΙΛΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΛΕΖΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ...ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΥΨΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ,ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ...ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ..ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΑ..ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑΧΕΤΕ ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ , ΣΥΝΟΧΗΣ ΟΤΑΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ..!!ΕΧΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ .ΤΑ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!

 14. avatar Νίκος Θ

  Ο Πάγγαλος είχε χαρακτηρήσει κάποτε τη Γερμανία ως γίγαντα με μυαλό μικρού παιδιού.
  Νομίζω οτι με την επιστολή του ο κος Βάλτερ, η οποία εκφράζει και τις απόψεις του μέσου Γερμανού πολίτη,
  τον επιβεβαίωσε πλήρως!!!!!

 15. avatar akartal

  Το ΙΚΕΑ δεν είναι γερμανικό

 16. avatar Giannis Paokmaniac Karapanagiotidis

  Φλε μου ωραία του τα είπες ομολόγο πως ανατρίχιασα με την απάντηση σου στο και καλά κύριο Walτer Ωυελλενωεβερ
  εδώ θα μας πούνε πως και εξαιτίας τους ζούμε

 17. avatar pepi

  Μπράβο στον Κ.Ψωμά,είπε πολλά που θα θέλαμε να είχαμε όλοι βήμα να πούμε.Μπράβο και σε σας που το δημοσιεύσατε!

 18. avatar κωστας κοπελος

  Ο Her Walter οντως πολυ μονοπλευρος. Λογικο αφου ειναι Γερμανος (Οστρογοτθος για την ακριβεια).
  Αλλα και μεις βρε παιδι μου σκιζουμε στην φιλοσοφια και στο Μπλα Μπλα.
  Ας το βουλωσουμε και λιγο να δουλεψουμε (νοικοκυρευτουμε) , μιας και η καλυτερη απαντηση δινεται με πραξεις.
  Και ας βγαλουμε το καπελο στους Γερμανους (καλο κανει καμμια φορα) , γιατι αυτοι μειωσαν τους μισθους τους πριν απο 13 χρονια , με την συμφωνια των συνδικατων, γιατι ειχαν προβλεψει το τι ερχεται. Εμεις παιρνουμε μετρα την τελευταια στιγμη και αφου εχει μπει το μαχαιρι στο λαιμο.
  Και ΝΑΙ οι Γερμανοι μας κατακλεψαν , διεφθειραν τους πολιτικους μας κλπ κλπ. Ε! οπως ειπε και καποιος "ειναι παρανομο να βγαζεις λεφτα απο μ.ς?

 19. avatar white.tower_GR

  @ Aristides Η μετάφραση με ενδιαφέρει αν γινόταν να μας την ποστάρεις

 20. avatar Paoki

  ΜΠΡΆΒΟ ΡΕ ΦΙΛΑΡΆ ΚΑΛΆ ΤΟΥ ΤΑ ΕΊΠΕΣ ΑΥΤΟΥΝΟΎ ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΈΝΕ ΒΆΛΤΕΡ???ΚΑΛΆ ΤΟΥ ΞΙΓΙΘΉΚΕΣ ΑΛΛΆ ΞΈΡΕΙΣ ΤΗ ΞΈΧΑΣΕΣ??ΝΑ ΥΟΥ ΔΏΣΕΙΣ ΡΕ ΚΑΙ ΚΑΜΊΑ ΚΛΟΤΣΙΆ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΙΑΤΊ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΕΙΝΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΏΣΕΙ ΠΑΛΙΆ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΑΤΕ Ο ΞΕΦΤΊΛΑΣ..ΞΕΡΕΤΙΣΜΟΎΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΏΤΗ ΜΑΣ ΒΆΛΤΕΡ ΤΟΥ ΜΕΓΆΛΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΎ ΚΑΙ ΓΕΝΕΟΥ ΣΤΕΡΝ.ΖΗΤΏ Η ΑΘΆΝΑΤΗ ΚΑΙ ΤΡΎΠΙΑ GERMANIA

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει