Τους άστεγους συμπολίτες μας περιποιήθηκαν εθελοντές κομμωτές από το Κοινωνικό Κομμωτήριο του Δήμου Αθηναίων. Σε συνεργασία με τις ομάδες street work του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), εθελοντές προσέγγισαν ανθρώπους που ζουν στον δρόμο, με σκοπό να τους προσφέρουν την περιποίηση που -μεταξύ άλλων- έχουν ανάγκη.

Με τον απαραίτητο κινητό εξοπλισμό και τις ξυριστικές μηχανές στο χέρι, η ομάδα των εθελοντών του δήμου, κινήθηκε σε δρόμους του κέντρου, στο Μοναστηράκι και στα Πετράλωνα, προσφέροντας τις υπηρεσίες της, κυρίως κούρεμα και ξύρισμα. Οι ομάδες street work προσέφεραν και ζεστό τσάι.

«Η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελεί συλλογική ευθύνη. Οι εθελοντές που προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες επανένταξης, όπως το Κοινωνικό Κομμωτήριο του Δήμου Αθηναίων, βοηθούν, πρωτοπορούν και εμπνέουν. Κυρίως προσφέρουν στους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Αυτός, εξάλλου, είναι ο πυρήνας όλων των κοινωνικών δράσεων προσφοράς, στους ανθρώπους της πόλης μας» είπε ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, Μελίνα Δασκαλάκη ανέφερε: «Η χριστουγεννιάτικη δράση του Κοινωνικού Κομμωτηρίου και των ομάδων street work, δεν είναι μόνο μια συμβολική κίνηση αγάπης προς τους πολίτες που στηρίζουμε. Είναι μια έμπρακτη εκδήλωση που προάγει την ορατότητα και αποσκοπεί στην ψυχολογική τους ενδυνάμωση. Είναι μια “γέφυρα” επικοινωνίας μας με τους ανθρώπους, μέσα από πράξεις. Ταυτόχρονα είναι κι ένα προσωπικό μήνυμα προς καθένα που απολαμβάνει το άγγιγμα του κομμωτή, ότι έχει δικαίωμα να φροντίζει τον εαυτό του, να επιδιώκει καλύτερες συνθήκες και να κοιτά με αισιοδοξία τη νέα χρονιά που βρίσκεται μπροστά».

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Κομμωτήριο στεγάζεται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών και λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Οι εθελοντές κομμωτές που θέλουν να συνεισφέρουν στο έργο του μπορούν να δηλώσουν τη δική τους ημέρα προσφοράς στον ακόλουθο σύνδεσμο kyada-athens.gr/social-hair-salon/