Η Θεσσαλονίκη έβαλε τα γιορτινά της για τα Χριστούγεννα, αφού φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε μια λαμπρή εκδήλωση, όπου έσπευσε να δει πλήθος κόσμου.

O δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας έδωσε το σήμα και η φωταγώγηση έγινε εν μέσω ενός εντυπωσιακού show πυροτεχνημάτων διάρκειας 5 λεπτών.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε πως φέτος «ας έχουν όλοι άνθρωποι στην καρδιά τους υγεία, φως και αλληλεγγύη» και στη συνέχεια ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους. Αμέσως μετά πάτησε το κουμπί για να φωτιστούν το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Αριστοτέλους ύψους 18 μέτρων αλλά και συνολικά ο διάκοσμος που μεταφέρει τη γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη φέτος τα Χριστούγεννα.

Πηγή βίντεο thestival.gr

Στην κεντρική σκηνή, μαζί με τον κ. Ζέρβα βρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων της πόλης αλλά και εταιρειών που αποτέλεσαν αρωγοί ώστε τα φετινά Χριστούγεννα η πόλη να είναι φωτεινή και πιο γιορτινή. νΟ Δήμος Θεσσαλονίκης, λόγω της ενεργειακής κρίσης, φρόντισε ώστε φέτος η ενεργειακή κατανάλωση για τον εορταστικό φωτισμό της πόλης να είναι χαμηλότερη κατά 58% σε σχέση με πέρυσι.

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερη νότα στη χριστουγεννιάτικη βραδιά έδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της. Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός παρουσιαστής και επιχειρηματίας Τάσος Σωφρονίου.

Το εορταστικό σκηνικό που στήθηκε στην πλατεία και στον άξονα της Αριστοτέλους μάγεψε μικρούς και μεγάλους. Το κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί τη γιορτινή πλατεία Αριστοτέλους ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής και φωτίζεται με περίπου 50.000 λαμπιόνια led.

Δείτε φωτογραφίες από τη φωταγώγηση: