Ολοκληρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας η πορεία μνήμης για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με πλήθος κόσμου να παίρνει μέρος για τα 14 χρόνια από την ημέρα που κόπηκε το νήμα της ζωής στον 15χρονο.

Ο παλμός δόθηκε από το κεντρικό σύνθημα «το αίμα σου ποτίζει τα λουλούδια που ανθίζουν κάθε 6η Δεκέμβρη. Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος για πάντα παρών» και σύμφωνα με τις αρχές χιλιάδες πήραν μέρος στη διαδήλωση.

Σχετικό κάλεσμα καλούσε τον κόσμο να συγκεντρωθεί στα Προπύλαια στις 18.00 το απόγευμα, ενώ υπήρξαν έξι προσαγωγές από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια ελέγχων σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, με τους προσαχθέντες να οδηγούνται στην Ασφάλεια.

Έτσι, λίγο πριν τις 19.00 ξεκίνησε η πορεία και οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, ενώ το «παρών» έδωσε τόσο η Μάγδα Φύσσα, της οποίας το παιδί δολοφονήθηκε από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, όσο και ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, κρατώντας πλακάτ που ανέγραφε «Βασίλης Μάγγος παρών».

Υπενθυμίζεται, πως ο 26χρονος Βασίλης Μάγγος έφυγε από τη ζωή, ένα μήνα μετά την κακοποίηση του από αστυνομικούς στο Βόλο, τον Ιούλιο του 2020. Ο νεαρός είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από άνδρες των ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ στον Βόλο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας και από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απώλειά του, αρκετοί τη συνέδεσαν με το περιστατικό αυτό.

Πορεία για Γρηγορόπουλο

Μολότοφ, χημικά και κυνηγητό στα Εξάρχεια

Η πορεία για την επέτειο μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μπορεί να κύλησε ομαλά, όμως στο περιθώριο της έγιναν επεισόδια και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια. Πιο αναλυτικά, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προγραμμάτισαν συγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Έτσι, αποκόπηκαν από την πορεία όταν πλησίασε προς την Ομόνοια και έστριψαν στην οδό Εμ. Μπενάκη όπου άναψαν φωτιές και πήγαν στα Εξάρχεια όπου πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και καταδίωξαν τους νεαρούς, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Μάλιστα, στην περιοχή των Εξαρχείων βρέθηκαν και δύο «Αίαντες» της Αστυνομίας, που έσβηναν φωτιές και απομάκρυναν οδοφράγματα.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Newsbeast από την πορεία και τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το τέλος της διαδήλωσης

Ακολουθούν φωτογραφίες του newsbeast τα επεισόδια που έγιναν στο περιθώριο της πορείας: