Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος, με την Αθήνα να μπαίνει και επίσημα σε εορταστικό, καθώς η πόλη είναι πλέον έτοιμη για τα Χριστούγεννα και την αλλαγή του χρόνου.

Στην εκδήλωση του δήμου Αθηναίων το βράδυ της Πέμπτης υπήρξε μουσική με τον Πέτρο Κούρτη και την μπάντα με τους Μολυβένιους Στρατιώτες να ανοίγουν την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε η Τάμτα.

Τον ρόλο των παρουσιαστών ανέλαβαν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά.

Όσο για το χριστουγεννιάτικο έλατο που θα κοσμεί τις επόμενες εβδομάδες το κέντρο της Αθήνας, ταξίδεψε από το Καρπενήσι και έχει ύψος 21 μέτρα, ενώ ζυγίζει περίπου 6 τόνους. Ο φωτισμός του θα γίνεται από 40.000 λαμπάκια led μήκους 5 χιλιομέτρων, ενώ στα κλαδιά του υπάρχουν εκατοντάδες μπάλες και στολίδια.

«Σήμερα, στην Αθήνα χτυπά η καρδιά δεκάδων πόλεων από όλο τον πλανήτη. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, δήμαρχοι από τόσο σημαντικές πόλεις του κόσμου, να βρίσκονται μαζί μας σε αυτήν την όμορφη εκδήλωση, που ανοίγει την αυλαία ενός πλούσιου εορταστικού προγράμματος, στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Το μήνυμα που στέλνουμε απόψε με τη φωταγώγηση του δέντρου και της Αθήνας, είναι ένα και μάς βρίσκει όλους ενωμένους: Το φως νικάει πάντα το σκοτάδι. Η ανάγκη για ενότητα και αλληλεγγύη είναι επιτακτική, περισσότερο από κάθε άλλη φορά», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Χριστούγεννα στην Αθήνα – Φωταγώγηση της πόλης

Όλοι μαζί ανάβουμε τα φώτα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αθήνας

Posted by Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis on Thursday, December 1, 2022