Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν σήμερα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που απασχολούνται σε σχολεία μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ στα Χανιά γιατί παραμένουν απλήρωτοι πολλούς μήνες.

«Είναι και η πρώτη φορά, που εκπαιδευτικοί κυρίας απασχόλησης με 24 ώρες εργασίας και με τον θεσμό του αναπληρωτή παραμένουν απλήρωτοι δύο, πέντε και τρεις μήνες από τη στιγμή που προσελήφθησαν», τονίζει ο  πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Νεκτάριος Πετράκης.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Ηλίας Ποντικάκης, αποδίδει την καθυστέρηση των πληρωμών στη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται. «Πρέπει να επισημάνω για πολλοστή φορά ότι πρόκειται για χρήματα της ΕΕ, τα οποία διαχειρίζονται με απόλυτη νομιμότητα, τηρείται και η τελευταία λεπτομέρεια, και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με προχειρότητα», επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για την έγκαιρη πληρωμή των αναπληρωτών του ΕΣΠΑ. «Είμαστε από τις πρωτες διευθύνσεις, που έχουν πληρωθεί για τον μήνα Σεπτέμβριο. Η αλληλογραφία, τα δικαιολογητικά, οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι βεβαιώσεις και όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο βρίσκονται στο υπουργείο Παιδείας», υποστήριξε.