Και αυτή η εβδομάδα ήταν «πλούσια» σε ειδησεογραφία, με τους φωτογράφους να αποθανατίζουν τα σημαντικότερα γεγονότα που απασχόλησαν την παγκόσμια δημοσιογραφία αυτή την εβδομάδα.

Το γεγονός ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις είναι αποδεδειγμένο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Επέτειος Πολυτεχνείου: Μαζικό «παρών» στην πορεία

Μαζικό ήταν το «παρών» του κόσμου στην πορεία για την 49η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Πλήθος κόσμου, κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας αποτίοντας φόρο τιμής στους φοιτητές που εξεγέρθηκαν το 1973 ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών. Αρχικά, πολίτες και πολιτικοί αρχηγοί πήγαν από το πρωί ανήμερα της επετείου στο μνημείο του Πολυτεχνείου και άφησαν λουλούδια, ζωγραφιές, ακόμα και πολύχρωμα πανό. Μάλιστα, ιδιαίτερη θετική αίσθηση προκάλεσε η προσέλευση πολλών μικρών παιδιών.

Πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία – Έρευνες για να αποδοθούν οι ευθύνες

Πολωνοί αστυνομικοί αναζητούν συντρίμμια σε χωράφια, κοντά στο σημείο όπου χτύπησε ένας πύραυλος, σκοτώνοντας δύο άτομα σε γεωργική γη στο πολωνικό χωριό Przewodow, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022. Κάποιοι έσπευσαν να αποδώσουν το περιστατικό ως ρωσική επίθεση σε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ και τόνιζαν ότι η Συμμαχία ΝΑΤΟ πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε αντίποινα κατά της Μόσχας. Η επικίνδυνη βιασύνη τους δεν κράτησε πολύ καθώς σε δήλωση του ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι ο εν λόγω πύραυλος ήταν “απίθανο” να είχε εκτοξευθεί από τη Ρωσία και ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Τι έχει συμβεί λοιπόν; Εσκεμμένη πρόκληση, προβοκάτσια, ατύχημα; Θα δείξει…

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφοδρές μάχες στο Ντονέτσκ 

Η Ρωσία είχε εξαπολύσει μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων εναντίον πόλεων της Ουκρανίας, τις τελευταίες ημέρες, στοχοθετώντας ενεργειακές υποδομές με αποτέλεσμα να προκληθούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, οι οποίες πλέον επηρεάζουν εκατομμύρια Ουκρανούς. Το Κίεβο έκανε λόγο για τον σφοδρότερο βομβαρδισμό σε εννέα μήνες πολέμου. Σφοδρές μάχες μαίνονται στην ανατολική επαρχία Ντονέτσκ, περιλαμβανομένων των πόλεων Παβλίβκα, Βούχλενταρ, Μαριάνκα και Μπάχμουτ.

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία βλέπουμε δύο παιδιά να κοιτάζουν έναν κρατήρα που δημιουργήθηκε από έκρηξη σε κατοικημένη περιοχή μετά από ρωσικό βομβαρδισμό στη Σολόνκα, στην περιοχή Λβιβ, στην Ουκρανία, την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022.

Κολομβία: Άντρας εκπαιδεύει με παραδοσιακό τρόπο άλογο για ιπποδρομίες

Ο Denis Hooker εκπαιδεύει το άλογό του, που ονομάζεται Pereque στη θάλασσα κοντά στην ακτή του νησιού San Andres στην Κολομβία, την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022. Ο 69χρονος χρησιμοποιεί παραδοσιακές μεθόδους εκπαίδευσης και θεωρείται σύμβολο στην εκπαίδευση καθαρόαιμων αλόγων στο νησί όπου τα άλογά του έχουν κερδίσει πολλούς αγώνες.

Κογκρέσο: Η κλασική φωτογραφία με τα νεοεκλεγέντα μέλη

Οι Ρεπουμπλικάνοι ανέκτησαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τα υπόλοιπα δυο χρόνια της θητείας του ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα βρίσκεται στο τιμόνι των ΗΠΑ. Τα νεοεκλεγέντα μέλη του Κογκρέσου ποζάρουν σε μία αναμνηστική φωτογραφία στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

G20: Το ηχηρό μήνυμα για το κλίμα

Οι ηγέτες στην σύνοδο κορυφής της G20 που ολοκληρώθηκε στο Μπαλί της Ινδονησίας, συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες για να περιοριστεί παγκοσμίως η αύξηση των θερμοκρασιών στον 1,5 βαθμό Κελσίου. Επιπλέον, συμφώνησαν να επιταχύνουν τις προσπάθειες για τη σταδιακή κατάργηση της χρήσης άνθρακα.

Ο πληθυσμός της Γης έφτασε τους 8 δισ. κατοίκους

Ένα αγόρι βλέπει στον ορίζοντα από το Griffith Park Observatory Trails Peak στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ στα 8 δισεκατομμύρια έχει φτάσει ο πληθυσμός στη Γη, που δυστυχώς γίνεται όλο και πιο ζεστός. Ωστόσο, οι ειδικοί στην επιστήμη του κλίματος και στον πληθυσμό λένε ότι τα δύο ζητήματα δεν είναι τόσο συνδεδεμένα όσο φαίνονται.