Γενική απεργία έχουν οργανώσει για αύριο (Τετάρτη 9 Νοεμβρίου) τα συνδικάτα, αντιδρώντας για τα μέτρα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα τραβήξουν χειρόφρενο πραγματοποιώντας στάσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο της απεργίας έχουν προγραμματιστεί και συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Τετάρτης, κάτι που σημαίνει ότι οι κεντρικοί δρόμοι θα είναι απροσπέλαστοι για τα οχήματα.

Στις 11:00 η ΓΣΣΕ έχει προγραμματίσει τη συγκέντρωσή της στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10:30 το ΠΑΜΕ έχει δώσει «ραντεβού» μισή ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια.

Αναλυτικός οδηγός για τα ΜΜΜ

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινηθούν αύριο ως εξής:

  • Τα λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν για όλο το 24ωρο
  • Τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν
  • Το μετρό (γραμμές 2&3) δεν θα εκτελεί δρομολόγια για όλο το 24ωρο
  • Το τραμ θα κινηθεί από τις 08:00 έως τις 22:00
  • Ο ηλεκτρικός θα έχει δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 17:00
  • Τα τρένα και ο Προαστιακός θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 17:00
  • Οι γραμμές του ΟΑΣΑ, στις οποίες το συγκοινωνιακό έργο εκτελείται με εκχώρηση στα ΚΤΕΛ, θα λειτουργήσουν κανονικά
  • Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν για όλο το 24ωρο
  • Τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια για όλο το 24ωρο
  • Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air θα υπάρξουν αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 λόγω της 6ωρης στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) και της 24ωρης στάσης εργασίας της Ο.Σ.Υ.Π.Α.

Δεν θα ισχύει ο δακτύλιος

Την ίδια ώρα λόγω των στάσεων εργασίας στα ΜΜΜ, δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Τα όρια του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Ποιοι ακόμα απεργούν

Στην αυριανή (9/11) απεργία συμμετέχουν το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι και τα ΜΜΕ.

Παράλληλα, θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, εφορίες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ασφαλιστικά ταμεία και πολεοδομίες.

Απεργούν επίσης και οι εργαζόμενοι σε τουρισμό – επισιτισμό και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.