Σοκαρισμένη εξακολουθεί να είναι η μικρή κοινωνία του ορεινού οικισμού της Λεκάνης στον Δήμο Νέστου, ανατολικά της Καβάλας, μετά το διπλό φονικό της 31χρονης κοπέλας και του μόλις δέκα μηνών γιου της, από τον 56χρονο πρώην σύντροφό της και πατέρα του παιδιού της, που μετά την πράξη του αυτοκτόνησε.

Το πρωί του Σαββάτου (1/10) παραδόθηκαν στους συγγενείς οι τρεις σοροί προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ταφής τους.

Η κηδεία του 56χρονου τελέστηκε χωρίς συγγενείς και φίλους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κηδεία δεν πήγε ούτε ο ίδιος ο πατέρας του. Το φέρετρο έφτασε στην εκκλησία με τη συνοδεία περιπολικού, με τον ιερέα αρχικά να αρνείται να ψάλλει, αλλά με εντολή δεσπότη τελέστηκε κανονικά η κηδεία.

Η σορός της 31χρονης κοπέλας και του 10 μηνών γιου της θα μεταφερθούν στη Γερμανία, όπου μένει μόνιμα η μητέρα της άτυχης κοπέλας, η οποία αρχικά αναμένονταν σήμερα στην Ελλάδα.

Ωστόσο, μετά από επιθυμία της μητέρας, που κατάγεται από τη Λεκάνη, αποφασίστηκε οι σοροί να μεταφερθούν στη Γερμανία προκειμένου να γίνουν εκεί οι ακολουθίες ταφής.

Η 31χρονη κοπέλα, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, ήταν ρωμαιοκαθολική, ενώ το βρέφος είχε βαφτιστεί χριστιανός ορθόδοξος στα μέσα Ιουλίου στην εκκλησία της Λεκάνης. Ο 56χρονος αυτόχειρας θα ταφεί στο δημοτικό κοιμητήριο της Λεκάνης με την παρουσία ελάχιστων φίλων και συγγενών.

Ο ιατροδικαστής που ασχολήθηκε με την υπόθεση, Νίκος Κιφνίδης, μίλησε στo Voria.gr, λέγοντας πως είχε ένα δύσκολο έργο, ιδίως με την εξέταση του 10 μηνών Στέλιου.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, ο 56χρονος φέρεται αρχικά να πυροβόλησε το μωρό, το οποίο είχε τοποθετήσει στο έδαφος, πισώπλατα και αριστερά, μπροστά στα μάτια της μητέρας του.

Χρησιμοποίησε το μονόκαννο όπλο του και χρησιμοποίησε σκάγια για πουλιά. Ο θάνατος του βρέφους ήταν ακαριαίος.

Στη συνέχεια, ξαναγέμισε το όπλο του και αυτή τη φορά με δράμια, δηλαδή σκάγια που σκοτώνουν αγριογούρουνα, και πυροβόλησε πισώπλατα την πρώην σύντροφό του, την Άννα.

Η γυναίκα βρήκε επίσης ακαριαίο θάνατο καθώς τρυπήθηκαν τα πνευμόνια, η καρδιά της και μέρος του συκωτιού της.

Όταν τελικά ο 56χρονος δράστης έστρεψε το όπλο στην καρδιά του, η πρώτη του προσπάθεια να αυτοκτονήσει απέτυχε, καθώς φαίνεται πως γλίστρησε το όπλο από τα χέρια του.

Ο δράστης αυτοπυρολήθηκε πρώτα λοξά, από τα δεξιά προς τα αριστερά, με αποτέλεσμα να σπάσει μερικά πλευρά του, χωρίς όμως να προκαλέσει τον θάνατό του. Τότε, έβαλε νέα σφαίρα στο όπλο και αυτήν τη φορά έβαλε στο στόμα του την κάννη και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.