Ένα ακόμη βήμα για τη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας έγινε απόψε Τετάρτη (14/9) καθώς η πρώτη ομάδα άρχισε να περιπολεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

H ομάδα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας περιπόλησε περιμετρικά του ΑΠΘ, ενώ σε απόσταση βρέθηκαν εποχούμενες μονάδες ΔΙΑΣ και Άμεσης Δράσης.

Η εφαρμογή του σχεδίου περιλαμβάνει από σήμερα, Πέμπτη (15/9), παρουσία καθημερινή της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και πάλι περιμετρικά του Πανεπιστημίου.

Δείτε το βίντεο του Thestival.gr:

Στο πλαίσιο τώρα της διαμαρτυρίας για την πανεπιστημιακή αστυνομία, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία ομάδας φοιτητών και αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το thestival.gr στο άκουσμα ανάληψης καθηκόντων της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ομάδα φοιτητών συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο της φιλοσοφικής σχολής και πραγματοποίησε πορεία εντός του campus.

Οι διαδηλωτές, αφού συγκεντρώθηκαν έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ, με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων της πανεπιστημιακής αστυνομίας νωρίτερα στο campus, ξεκίνησαν και πάλι σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα thestival.gr πορεία επί της οδού Εγνατία με κατεύθυνση δυτικά.

Την πορεία περιφρουρεί ισχυρή αστυνομική δύναμη.