Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/9) σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης που βρίσκεται στην πρόσοψη σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια.

Από τη σφοδρότητα της έκρηξης καταγράφηκαν σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στον εξωτερικό χώρο, αλλά και στο εσωτερικό του καταστήματος με τις τζαμαρίες και τις πόρτες να έχουν υποστεί μεγάλες φθορές.

Μάλιστα, από την ισχύ εκσφενδονίστηκε μέχρι και το εξωτερικό περίβλημα του ATM στο πεζοδρόμιο, περίπου 25 μέτρα από εκεί που βρισκόταν το μηχάνημα, ενώ και στο δρόμο μπροστά από το σούπερ μάρκετ έχουν σκορπιστεί κομμάτια από γυαλιά και ξύλα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, επικαλούμενος πηγές της ελληνικής αστυνομίας, οι υπεύθυνοι γι’ αυτό το χτύπημα δεν κατάφεραν να πάρουν τις κασετίνες που βρίσκονται στο εσωτερικό του ATM, όπου και βρίσκονται τα χρήματα.

Οι αρχές, τώρα, ανέφερε η ίδια πηγή, μελετούν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται περιμετρικά του σούπερ μάρκετ ώστε να δουν πως ακριβώς κινήθηκαν και πως διέφυγαν.

Στο σημείο βρέθηκε και η Σήμανση, η οποία έλεγξε το χώρο και πήρε δακτυλικά αποτυπώματα και ολοκλήρωσε την έρευνά της.

Όπως μετέδωσε το Open, το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ είχε μπει στο στόχαστρο ληστών και στο παρελθόν. Και τότε είχε γίνει έκρηξη σε ΑΤΜ και έκτοτε μειώθηκαν τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης από δύο σε ένα.