Με καλές καιρικές συνθήκες θα κυλήσει το σύνολο της εβδομάδας στη χώρα μας. Ένα κύμα βροχών απασχολεί τμήματα της Μαύρης Θάλασσας και αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα απασχολήσει σήμερα τα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας μας αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σήμερα Δευτέρα 12/9 τοπικές συννεφιές σε Θεσσαλία, Σποράδες, Κεντρική και βόρεια Εύβοια και τη Χαλκιδική, οι οποίες θα συνοδεύονται από βροχές. Το απόγευμα τα φαινόμενα, που δεν θα είναι έντονα, θα μετακινηθούν σε ανατολική Πελοπόννησο και βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια και μικρή πτώση του υδραργύρου.

Στην Αττική τοπικές συννεφιές με βροχές στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι βόρειοι στα έξι μποφόρ και το θερμόμετρο από τους 30-32 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη πρόσκαιρες βροχές και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 29 βαθμούς.

Από Πέμπτη 15/9 έως Κυριακή 18/9 ο υδράργυρος ανεβαίνει ξανά με τον υδράργυρο στους 38-40 βαθμούς, με ένα ιδιαίτερα θερμό Σαββατοκύριακο.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Τοπικές βροχές και στις Σποράδες, την Εύβοια και από το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς, στα δυτικά τους 31 με 33 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά και την νησιωτική χώρα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες οπότε στα ανατολικά υπάρχει πιθανότητα για βροχή μικρής διάρκειας.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες στις Σποράδες, το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο και πιθανώς τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα βόρεια μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στην Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες οπότε στις βορειότερες περιοχές είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.