Στη Ρόδο έφτασε χθες (29/8) η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση «Christina O». Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται αγκυροβολημένη σε λιμάνια και μαρίνες της Τουρκίας και από εκεί πραγματοποιεί σύντομες κρουαζιέρες και σε ελληνικά νησιά.

Η θαλαμηγός, που απέπλευσε το μεσημέρι από τη μαρίνα Yalikavak, έριξε άγκυρα ανοιχτά της Ρόδου στην περιοχή της Ακαντιάς. Πριν λίγες μέρες η 99 μέτρων θαλαμηγός εθεάθη και στη Σύμη στη θαλάσσια περιοχή της Νανούς.

Κατασκευάστηκε το 1943 ως φρεγάτα και είχε το όνομα Stormont (GRT 1602) και ανήκε στο καναδικό Πολεμικό Ναυτικό. Ο Ωνάσης αγόρασε την φρεγάτα στην τιμή των 34.000 δολαρίων και μετά ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για να την μετατρέψει σε πολυτελές υπερσύγχρονο γιοτ. Της έδωσε το όνομά της κόρης του, Χριστίνας.

Το 1978 η Χριστίνα Ωνάση δώρισε τη θαλαμηγό στο Ελληνικό Δημόσιο, για να τη χρησιμοποιεί ο εκάστοτε πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το δημόσιο μετονόμασε τη θαλαμηγό σε «Αργώ», ενώ τη συντήρησή της ανέλαβε το Πολεμικό Ναυτικό αναφέρει η rodiaki.

Το 1998 ο επιχειρηματίας των ναυτιλιακών και φίλος της οικογένειας Ωνάση, Τζον Παπανικολάου αγόρασε το σκάφος και το μετασκεύασε, αποκαθιστώντας το παλιό όνομα της.